Hlavní navigace

Omen X od HP – nové herní mašiny

23. 8. 2016

Sdílet

„Omen X Desktop je určený pro skutečné hráče, kteří potřebují opravdu mimořádný výkon v plně přizpůsobitelné skříni, tedy něco ne úplně typického pro tradiční výrobce PC,“ říká Louis Perrin, ředitel oddělení Consumer Products, divize Personal Systems EMEA společnosti HP.

Omen X rozšiřuje herní portfolio představené v květnu. Využívá grafické řešení až dvou karet Nvidia GeForce GTX 1080, procesory Intel Core i5/i7 6. generace s možností přetaktování ve spojení s VR-ready GPU umožňují zobrazení virtuální reality (VR) a hraní v rozlišení 4K i u těch nejnáročnějších AAA her.

Novinkou má být údajně přelomový systém chlazení, díky kterému zůstane hardware i v zátěži chladný a umožní tak hráči využít celý jeho potenciál. Chlazení se skládá z tříkomorového systému určeného pro oddělení komponent a optimalizaci odvodu tepla díky dedikovanému chlazení v každé komoře zvlášť.

Omen X Desktop také podporuje osazení až tří 120mm radiátorů vodního chlazení s vrchním vývodem a stojánek, díky kterému je skříň nad zemí a umožňuje tak lepší přístup vzduchu.

Pro hráče cestovatele se spíš hodí notebook Omen, který obsahuje nejnovější grafické karty Nvida GeForce GTX, přičemž je silný 32,9 mm a váží 3,2 kg.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?