Hlavní navigace

On-line spolupráci nad dokumenty ulehčí novinka Microsoftu

27. 8. 2015

Sdílet

V rámci preview verze nového Office 2016 Microsoft zpřístupnil funkci „real time co-authoring (spolupráce v reálném čase)“ také pro dokumenty uložené na online úložišti OneDrive. Doposud byla tato funkce k dispozici pouze u Word dokumentů uložených na SharePoint Online.

Dva a více uživatelů tak podle výrobce může v reálném čase spolupracovat na jednom dokumentu, přičemž uživatelé vzájemně vidí, kde se kurzor druhého z nich nachází a jaké změny v danou chvíli dělá.

Microsoft uvolnil i preview verzi komunikačního nástroje Skype pro firmy pro systémy Android a iOS. Novinka přináší nejen jednoduchost známou z aplikace Skype, ale také přehlednější orientaci v kontaktech, voláních a schůzkách. Vylepšený je také způsob ovládání volání a on-line schůzek.

Firma zpřístupnila také třetí preview verzi Windows Serveru 2016 a System Centeru 2016, v rámci které je již možné vyzkoušet novinku zjednodušující vývoj a nasazení aplikací -- technologii Windows Server Containers. Společně s tím Microsoft představil například rozšíření funkcionalit Nano Serveru.

A konečně Microsoft oznámil i akvizici společnosti Incent Games, autora řešení FantasySalesTeam, což je gamifikační platforma, která pomáhá stovkám společností zvýšit produktivitu obchodníků a zlepšit přijetí CRM nástrojů tím, že motivuje a vede uživatele ke správnému a učelnému používání. FantasySales Team bude postupně integrován do Dynamics ekosystému.

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?