Hlavní navigace

Optimalizaci IT infrastruktury bez složitých procesů slibuje novinka od HP

3. 6. 2011

Sdílet

V současné době je většina klíčových ukazatelů výkonnosti (celosvětově známých pod zkratkou KPI – Key Performance Indicators) sbírána napříč různými systémy a prostřednictvím odlišných technik. Tento přístup zvyšuje složitost správy a může zpomalit nasazení vhodných opatření při změně priorit nebo přizpůsobení měnícímu se trhu.

Řešení IT Performance Suite včetně nového nástroje IT Executive Scorecard může vylepšit existující IT infrastrukturu tím, že poskytne jejím správcům komplexní informace o činnosti jednotlivých dílčích částí a systémů. Na základě těchto informací jsou doporučena řešení pro optimalizaci správy a vývoje aplikací, případnou obměnu infrastruktury, řízení provozu a toku informací, zabezpečení či finanční plánování a administraci.

Zmíněný Executive Scorecard přináší lepší přehled o kritických ukazatelích výkonu na různých úrovních správy IT. Vychází z architektury IT Data Model se zabudovanými funkcemi pro sběr dat z rozličných zdrojů, a to včetně produktů výrobců třetích stran - díky tomu mohou uživatelé nasadit jednotnou metriku a snáze dosáhnout vzájemně lépe porovnatelných výsledků. Lze tak mnohem přesněji a snáze odhalit, sledovat a porovnat případné výkonnostní problémy podnikových sítí a navrhnout optimální strategii.

Produkt navíc obsahuje více než 50 klíčových ukazatelů výkonnosti KPI z celkových 150, které určil výzkum HP zaměřený na identifikaci nejlepších současných průmyslových KPI.

„Každý IT ředitel musí neustále pracovat na dvou základních věcech: přesouvat zdroje kvůli měnícím se prioritám a jasně demonstrovat návratnost jednotlivých IT investic," řekl Bill Veghte, výkonný vicepresident HP Software. „Nástroj IT Performance Suite je prvním softwarovým řešením, které splňuje oba tyto požadavky najednou a dává IT administrátorům do rukou vysokou flexibilitu i klidnější správu rozpočtu pro splnění nových požadavků a optimalizaci investic do IT."

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?