Hlavní navigace

Po Facebooku a Applu byl cílem hackerského útoku Microsoft

24. 2. 2013

Sdílet

Microsoft na svém blogu oznámil, že na „malou část počítačů“ úspěšně zaútočili kyberzločinci. Tyto počítače byly úmyslně nakaženy škodlivým softwarem.

Protože se, jako v předchozích případech, jedná o průnik do osobních počítačů zaměstnanců, nedošlo ani zde pravděpodobně k úniku žádných údajů o zákaznících společnosti. Vyšetřování však podle informace na blogu stále probíhá a je proto předčasné činit jakékoli závěry.

Začátkem týdne ohlásil průnik do počítačů svých zaměstnanců Apple, který navíc útočníky identifikoval jako stejnou skupinu, která o týden dříve napadla interní síť Facebooku. V případě sociální sítě byly napadeny přenosné počítače zaměstnanců společnosti a z vyšetřování ve Facebooku vyplývá, že stopy útočníků vedou do Čínské lidové republiky.

V pátek se na blogu Microsoftu objevil příspěvek mluvčího společnosti Matta Thomlinsona, který mimo jiné oznámil: „Kyberútok tohoto druhu není pro Microsoft ani další společnosti žádným překvapením. Máme co do činění s odhodlanými a vytrvalými protivníky.“

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?