Hlavní navigace

Podniky před útoky DDoS ochrání řešení společnosti Fortinet

14. 6. 2012

Sdílet

Společnost Fortinet představila rodinu produktů FortiDDoS. Tyto produkty jsou určeny pro podniky, poskytovatele webhostingu a služeb cloudu. Nově uvedené systémy FortiDDoS-100A, FortiDDoS-200A a FortiDDoS-300A jsou dedikovaná zařízení navržená tak, aby dokázala ochránit i před těmi nejsofistikovanějšími útoky DDoS (distribuované útoky na dostupnost služby). Zařízení jsou vybavena vlastními procesory ASIC, které jsou schopné zmírnit dopad útoku DDoS a zároveň zajistit velmi malou dobu odezvy (latenci). Latence menší než 26 mikrosekund předchází ztrátě dostupnosti kritických systémů, serverů a aplikací. Zařízení FortiDDoS mají velmi nízké nároky na správu.

Vladimír Brož, Fortinet Country Manager pro ČR, SR a Maďarsko, uvádí: „Množství útoků DDoS v posledním roce významně vzrostlo. Hlavním důvodem pro útoky DDoS jsou dnes stejně tak finanční jako politické motivy. Kybernetičtí zločinci jejich prostřednictvím zahlcují internetové spojení nebo přetěžují aplikační servery, což způsobuje nedostupnost webů i dalších služeb. Rizika útoků DDoS rostou s tím, jak firmy používají stále více model „software jako služba“ (SaaS) a služby poskytované prostřednictvím veřejných cloudů.“

V případě finančního motivu spustí pachatelé obvykle nejprve demonstrační útok a pak vydírají hrozbou jeho opakování. Politicky motivované útoky se snaží organizaci poškodit tím, že vyřadí z provozu její služby. Bez ohledu na motiv útoku ale platí, že eventuální výpadek nezpůsobí problémy pouze zaměstnancům, partnerům a zákazníkům společnosti, ale může ohrozit i důvěryhodnost samotné značky.

Všechna nově uvedená zařízení FortiDDoS nabízejí rozdělení sítě až na 8 částí; pro každé z takto virtualizovaných prostředí je pak možné nezávisle nastavit vlastní bezpečnostní politiku. Analýza současného provozu sítě i historických dat dává v reálném čase přehled o hlavních útocích i jejich zdrojích. Vysoký výkon systému odstraňuje častý problém konkurenčních řešení, kdy je síťový provoz ochromen v důsledku vzniku „úzkého hrdla“. Možnost rozdělení sítě brání tomu, aby útoky na jednu část sítě ovlivnily fungování ostatních segmentů.

Technologie využité v uvedených produktech získala společnost Fortinet od firmy IntruGuard Devices.

Dostupnost
Produkty FortiDDoS-100A, FortiDDoS-200A a FortiDDoS-300A by měly být k dispozici v červnu 2012.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?