Hlavní navigace

Pomalé technologie stojí více čas než dovolená

20. 9. 2016

Sdílet

Největší ztrátu času přináší vyhledávání souborů na serveru – 20 minut denně – díky nevýkonným nástrojům vyhledávání. Mezi další žrouty času patří použití tiskárny: čtyři minuty denně stráví pracovník čekáním na její zahřátí; a téměř devět minut čekáním na vytištění dokumentů.

Průzkum mezi 503 kancelářskými pracovníky v České republice zjistil, že dohromady tak zaměstnanec ztratí téměř 35 minut denně, což je ekvivalent 132 hodin nebo čtyř týdnů doby nečinnosti ročně. Všechny tyto nečinnosti pro společnosti představují v průměru náklady na 17 dnů práce pracovníka ročně, více než kolik trvá třítýdenní dovolená.

Téměř 56 % respondentů uvedlo, že jejich pracoviště je co do technologie zastaralé. Pokud by jejich kancelář měla lepší technologii, téměř polovina pracovníků (48 %) řekla, že by byli produktivnější a téměř jedna osmina (12 %) řekla, že by si přestali hledat jinou práci, a to společnostem ukazuje velkou příležitost, jak zlepšit výstup a jak si udržet zaměstnance.

„Technologie má naše životy zjednodušovat a pomáhat nám pracovat rychleji, nicméně v reálném světě zastaralá technologie, a technologie, která se špatně používá, často lidi zpomaluje, nutí je plýtvat časem,“ říká Tomáš Hudec, generální ředitel Sharp Business Systems v České republice. „Tato doba nečinnosti může znamenat ztrátu příležitostí, ztrátu zisků a dokonce ztrátu zaměstnanců. Společnosti si musí uvědomit význam propojených technologií, které se přizpůsobují potřebám jejich zaměstnanců a umožňují jim získat z jejich týmu to nejlepší, a současně vytváří motivovanější, produktivnější pracoviště.“

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?