Hlavní navigace

Popularitu cloudového ukládání zvýší nativní podpora tieringu

2. 10. 2012

Sdílet

Díky transparentnímu ukládání neaktivních souborů do vrstev ve veřejném cloudu nebo do archivního úložiště mohou uživatelé úložných systémů VNX uvolnit cenný prostor v primárním úložišti, snížit kapitálové i provozní náklady a omezit nároky na zálohování, aniž by to jakkoli ovlivnilo koncové uživatele.

Nová vylepšení CTA umožňují využít veřejný cloud jako archivní úložiště s vyšším zabezpečením a nižší cenou. Zařízení nabízí nejen vestavěné funkce zaměřené na bezpečnost (podporována je technologie RSA pro správu klíčů šifrovaných dat), ale je i flexibilnější a škálovatelnější.

CTA navíc dovoluje uživatelům VNX optimalizovat primární úložiště prostřednictvím podpory tieringu, kdy jsou data automaticky předávána do vrstev v rámci úložného pole na typ jednotky, který je nejvhodnější podle aktivity.

Právě CTA umožní předávat starší, nestrukturovaná data do vrstev mimo úložné pole -- ve veřejném cloudu nebo rozličném archivním úložišti. Do vrstev tak lze uložit až 500 milionů souborů na jedno zařízení či virtuální prostředí.

 

Vlastnosti CTA podle výrobce:

  • Zabezpečení: Integrované šifrování a technologie RSA pro správu klíčů chrání veškerá uložená data a snižuje rizika spojená s ukládáním dat ve veřejném cloudu.
  • Efektivita: Nová kompresní funkce uživatelům dovoluje optimalizovat využití kapacity sítě, což snižuje náklady a zlepšuje výkon při ukládání do vrstev ve veřejném cloudu.
  • Výběr a flexibilita: Vedle podpory rozsáhlého ekosystému Atmos zahrnujícího 40 poskytovatelů veřejných cloudů z více než 70 míst po celém světě nyní zařízení CTA přináší možnost ukládat do vrstev ve veřejném cloudu Amazon S3.
  • Škálovatelnost: Zařízení CTA dovoluje uložit do vrstev až 500 milionů souborů na jedno zařízení či virtuální prostředí, což představuje nárůst o 100 % oproti předchozí verzi.
Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?