Hlavní navigace

Portaci aplikací na Windows 10 usnadní nový vývojářský nástroj

1. 9. 2015

Sdílet

RAD Studio 10 Seattle podle výrobce nabízí vylepšené integrované vývojové prostředí (IDE), zrychluje běh aplikací, a má více než 20 vylepšení v oblasti produktivity zápisu kódu. Zvojnásobuje prý i kapacitu IDE pro velké projekty.

Produkt umožní snadnou tvorbu nových, datově bohatých, propojených a vizuálně přitažlivých aplikací pro Windows 10; následně tato řešení pro Windows 10 rychle a bez velkých nákladů rozšiřovat i do prostředí OS X, mobilních zařízení a IoT.

Nové komponenty knihovny VCL z oblasti ovladačů, stylů a služeb Universal Windows Platform umožní rychlou úpravu aplikací napsaných s využitím knihoven VCL a FMX pro Windows 10. Vývojáři prý uvítají i vylepšení pohodlí práce: zvětšení dostupné paměti pro velké projekty na dvojnásobek, rozšíření podpory více monitorů či rozšířený inspektor objektů.

 

Přínosy sady nástrojů RAD Studio 10 Seattle podle výrobce:

  • Obsažná podpora prostředí Windows 10: vývojáři používající C++ nebo Delphi mohou rychle přenést své aplikace vytvořené pomocí knihoven VCL nebo FMX do prostředí Windows 10. Windows 10 a nativní komponenty či aplikační programová rozhraní typu UWP/RT (Universal Windows Platform/Runtime), ovladače uživatelského rozhraní VCL pro Windows 10 i vylepšená podpora Windows 10 v knihovně FMX obohatí tyto aplikace o nejnovější vlastnosti Windows 10.
  • Zdvojnásobení paměťové kapacity IDE pro rozsáhlé projekty: nově vyprojektovaná architektura IDE a vylepšený systém sestavování fakticky zdvojnásobují paměťovou kapacitu IDE. Výsledkem je větší stabilita prostředí a jeho zvýšený výkon obzvlášť při práci s rozsáhlými multiplatformními projekty.
  • První RAD C++ pro Windows 10 a mobilní zařízení s rozšířeními CLANG: C++Builder 10 přináší první kompilátor jazyka C++ pro Windows a mobilní zařízení vylepšený o CLANG a obsahující rozšíření PME (property, method, event) rychlý vývoj pro Windows i tvorbu multiplatformních aplikací. Nový kompilátor nástroje C++Builder nabízí těsnou integraci s VCL pro Windows a FMX pro multiplatformní vývoj, úplnou jazykovou podporu C++11, správu paměti založenou na ARC (Automatic Reference Counting) pro C++ na mobilních zařízeních a zpětnou kompatibilitu.
  • Kvalita, stabilita a dokumentace: zásadní změny a vylepšení se promítly do procesů vývoje, testování a dokumentace. Výsledkem je lepší přizpůsobení aplikací různým platformám a jazykům, které RAD Studio 10 Seattle podporuje. V produktu RAD Studio 10 Seattle jsou zabudovány nové vlastnosti a nová funkčnost na všech podporovaných platformách a jazycích, které nabízejí vyšší kvalitu, stabilitu a dokumentaci.
Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?