Hlavní navigace

Potřebujete peníze na podnikání? Stát přiděluje miliardy na technologie

3. 4. 2012

Sdílet

Nabídne je program Rozvoj, který je součástí Operačního programu Podnikání a inovace (OPPI). Původně byl termín sběru registračních žádostí určen na 15. ledna 2012, kvůli technickým problémům aplikace eAccount a následné optimalizaci systému byl však odložen.

„V rámci programu Rozvoj je na realizaci projektů v hospodářsky slabších regionech České republiky vyčleněna 1 miliarda korun. Ministerstvo průmyslu a obchodu tak chce směrovat podporu zejména tam, kde je nejvíc prospěšná," vysvětluje ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba.

Cílem programu Rozvoj je podpora malých a středních podniků v regionech s vyšší mírou nezaměstnanosti. Nově to jsou také okresy Český Krumlov, Nymburk, Příbram, Žďár nad Sázavou a Olomouc. Dotace mají pomoct firmám udržet nebo ještě lépe rozšířit počty pracovních míst.

„Program Rozvoj je v rámci Operačního programu Podnikání a inovace druhým nejvyhledávanějším, zatím jsme z něj podnikatelům proplatili bezmála čtyři miliardy korun," říká ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Petr Očko.

„Registrační žádosti budeme v případě programu Rozvoj přijímat od 10. dubna 2012 od 12:00 hodin. Jejich sběr je garantován až do 17. dubna do 12:00 hodin,“ říká generální ředitel agentury CzechInvest Miroslav Křížek. „Všechny přijaté žádosti, které splní podmínky stanované výzvou, budou vyhodnoceny bez ohledu na dobu podání či pořadové číslo registrační žádosti“ upozorňuje Miroslav Křížek.

V případě programu Rozvoj se jedná o kolový sběr žádostí. Hodnoceny budou tedy všechny projekty a těm s nejvyšším bodovým hodnocením bude do výše finanční alokace stanovené na tuto výzvu poskytnuta podpora. Zbylé projekty, doporučené hodnotitelskou komisí, budou umístěny do zásobníku pro případ, že bude v rámci programu zajištěna dodatečná alokace prostředků.

„Tento postup jsme zvolili kvůli tomu, aby se už neopakovala situace z ledna 2012 a dotace šly na podporu těch nejkvalitnějších projektů,“ dodává generální ředitel agentury CzechInvest Miroslav Křížek.

Z programu Rozvoj lze konkrétně podpořit nákup strojů a zařízení včetně softwaru zajišťujícího jejich funkčnost. Více informací v dané výzvě najdete na http://www.czechinvest.org/rozvoj-vyzva-iii-i-prodlouzeni.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?