Hlavní navigace

Propojení tiskáren s mobilními přístroji usnadní Konica Minolta

19. 8. 2015

Sdílet

Díky tomu, že spojením mobilních přístrojů s tiskárnami dochází rovněž k okamžitému rozpoznání uživatele, může tak NFC plně nahradit přihlašování pomocí čipových karet.

Novinkami jsou černobílá zařízení (bizhub 227 a bizhub 287) a barevné přístroje (bizhub C308 a bizhub C368), jež nabízejí tisk až do formátu A3 a intuitivní ovládání prostřednictvím dotykového displeje - uživatelé tak mohou stiskem jediného tlačítka okamžitě zadávat základní povely, jako je tisk či skenování z nebo do mobilních přístrojů, případně další operace.

Přístroje jsou navíc vybaveny i dokončovacím zařízením, které umožňuje sešít či děrovat vytištěné dokumenty.

 „K propojení tiskového a mobilního přístroje nyní stačí pouze jejich přiblížení na vzdálenost několika centimetrů. Nová multifunkční zařízení poté automaticky aktivují Wi-Fi síť a stáhnou tisková data bez nutnosti povelu od uživatele,“ říká Jiří Hráček, produktový manažer Konica Minolta Business Solutions Czech.

Technologie NFC je ale kompatibilní jen s mobilními přístroji s operačním systémem Android. Pro uživatele zařízení značky Apple nabízí Konica Minolta prý srovnatelné řešení, ale využívající technologii Bluetooth.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?