Hlavní navigace

Průmyslový 7" tablet s Windows 8.1 má Panasonic

7. 1. 2014

Sdílet

Novinka je určena pro mobilní profesionály a je zejména vhodný jako flexibilnější a výkonnější nástupce stárnoucích odolných zařízení PDA v oborech logistiky, přepravy, maloobchodu, výroby, státních institucí a záchranných služeb.

Konstrukce tabletu Toughpad FZ-M1 bez ventilátoru je možná díky tomu, že se jedná o první tablet poháněný procesorem Intel CoreTM i5-4302Y vPro 4.generace. Ten podle výrobce poskytuje vysoký výkon při spotřebě pouhých 4,5 W – konvenční procesory přitom spotřebují až 15 W. Díky tomu je velmi nízká i tvorba odpadního tepla. Tablet Toughpad FZ-M1 se dodává se 4 GB RAM (volitelně 8 GB) a 128 GB SSD diskem (volitelně 256 GB).

V polovině roku 2014 bude na trh uvedena také odlehčená verze tabletu Toughpad FZ-M1 s  procesory Intel Celeron.

Produkt má hmotnost 540 g a tloušťku 18 mm. Zařízení lze nakonfigurovat pro potřeby konkrétního podnikání a proměnit tablet na mobilní nástroj pro vertikální aplikace. Konfigurovatelné integrované doplňky zahrnují 4G mobilní širokopásmové připojení, GPS a anténu do automobilu.

Integrovaný rozšiřující modul zahrnuje sériový port ve verzi mini, LAN, NFC, čtečku čipových karet, čtečku jednorozměrných i dvojrozměrných čárových kódů, UHF RFID a možnost výměny baterie za provozu. Tablet Toughpad FZ-M1 je standardně vybaven portem USB 3.0 plné velikosti, kartou Micro SD, náhlavní soupravou, vstupem pro stejnosměrné napájení a kartou microSIM.

Kapacitní dotykový displej, který podporuje ovládání deseti prsty a disponuje rozlišením WXGA (1280x800), má prý široké pozorovací úhly, zesílené sklo, vysoký kontrastní poměr a jas 500 cd/m2.

Tablet také prošel testy pádu z výšky 150 cm a disponuje stupněm krytí proti průniku prachu a vody IP65. Je schopen provozu při teplotách od -10 °C do +50 °C.

Fungovat může až 8 hodin při napájení z vyměnitelné baterie, která se plně nabije za dvě hodiny. Pro uživatele, kteří potřebují pracovat déle, je tu možnost konfigurace s baterií vyměnitelnou za provozu, prostřednictvím doplňkových konfigurovatelných portů.

Novinka je dostupná od února za cenu 1 599 eur.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?