Hlavní navigace

První smartphone s OS Tizen představil Samsung

5. 6. 2014

Sdílet

Dostupný bude ve 3. čtvrtletí roku 2014 nejprve v Rusku, poté bude expandovat na další trhy. Příští rok by měl Samsung se systémem Tizen představit i chytrou televizi.

Novinka nabízí 4,8palcový displej HD Super AMOLED, čtyřjádrový procesor s frekvencí 2,3 GHz, 2 GB RAM a podporu pro externí flash karty. Největší pozornost ale budí právě operační platforma.

Tizen podle představitelů Samsungu vylepšenou správu paměti, což vede k rychlejšímu spouštění a plnohodnotnějšímu multitaskingu. Dobře podporuje i 3D grafické zobrazení, má prý plynulejší posouvání a lepší vykreslení webových stránek.

Uživatelé získají přístup k dalším aplikacím prostřednictvím online obchodu Tizen Store. Samsung plánuje rovněž uspořádat soutěže pro vývojáře aplikací na bázi Tizen v Rusku a v členských zemích SNS, aby obohatil ekosystém Tizen při uvedení zařízení na trh.

Samsung Z poskytuje i režim vysoké úspory energie a má o vestavěný snímač otisku prstů pro ochranu soukromých dat. Navíc pomocí nastavení Dynamic Box a Color Theme mohou uživatelé přizpůsobit smartphone tomu, co jim nejlépe vyhovuje.

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?