Hlavní navigace

Revoluční servery Moonshot od HP vznikají v Česku

30. 5. 2013

Sdílet

Od června v České republice začne výroba serverových systémů Moonshot. Výrobní areály partnerské společnosti Foxconn v Kutné Hoře, v nichž se montují také další servery, storage a datová centra HP, budou svou produkcí pokrývat objednávky z celého regionu EMEA.

Moonshot mimo jiné umožní nasadit nově koncipované aplikace a řešení, které budou schopny v reálném čase zpracovávat takřka neomezené množství dotazů, statistik, analýz a procesů.

Zatímco koncepce současných serverů nabízí pouze omezené možnosti rozšíření a velké serverové farmy jsou náročné na spotřebu, prostor i správu, Moonshot nabízí takřka neomezenou možnost rozšíření a dokáže v jednom okamžiku využívat tisíce serverových jader při minimálních rozměrech serverů.

Systém Moonshot se skládá ze skříně Moonshot 1500 a serverů ProLiant Moonshot optimalizovaných pro konkrétní aplikace. Díky podpoře až 1 800 serverů v jediném racku zabírají servery Moonshot pouhou jednu osminu prostoru vyžadovaného klasickými x86 servery.

Každá skříň sdílí tradiční komponenty včetně zasíťování, správy HP Integrated Lights-Out (iLO), napájení a chlazení, což minimalizuje složitost systému a zároveň přispívá ke snižování nároků na energii a prostor.

Zákazníci, kteří nasadí do prostředí svých odpovídajících aplikací servery HP Moonshot, prý zaplatí méně než třetinu provozních nákladů v porovnání s provozem běžných serverůx86.

Softwarově definované servery Moonshot představují už druhou generaci serverů z Projectu Moonshot, jež je zkonstruována tak, aby dokázala reagovat na potřeby IT v oblasti sociálních sítí, cloudových řešení, mobility a velkých objemů dat.

Cena systému Moonshot začíná na 1 290 000 Kč za serverovou skříň osazenou 45 servery HP ProLiant Moonshot a integrovaným přepínačem.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?