Hlavní navigace

Rozšířené bezpečnostní služby nabídne firma Principal

23. 3. 2015

Sdílet

QuarksLab nabízí mj. ofenzivní (testy spolehlivosti obrany a detekce průniků), defenzivní (prověrky softwaru, zásahy při ohrožení) i informační bezpečnost (analýzy dat a zásahů, měření rizik, vzdělávání zaměstnanců a podobně). Vyvíjí také bezpečnostní nástroje na míru a poskytuje konzultace určené ke snížení zranitelnosti softwaru vyvíjeného klienty.

V rámci svých výzkumných aktivit odhalili její experti například prý jako první na světě bezpečnostní rizika a zranitelnosti systému iMessage od Applu.

„Od konkurence se odlišujeme také tím, že naši výzkumní experti využívají při vývoji pouze naše vlastní empatické metodiky. Tak se dokáží více vcítit do role hackerů a jejich cílů“, říká Fred Raynal, CEO společnosti QuarksLab a dodává: „A díky tomu jsme také úspěšnější při ochraně zákazníků.“

Miloš Tkáčik, generální ředitel Principal engineering zdůraznil i evropský kontext spolupráce: „Preferujeme evropskou spolupráci, která směřuje k jednotnému digitálnímu trhu dle strategických záměrů EU legislativy.“

Součástí spolupráce je také kooperace pří výchově odborníků na počítačovou bezpečnost z fakulty elektrotechnické ČVUT. Experti z QuarksLab již realizovali pro studenty praktický workshop zaměřený na nejnovější poznatky a metody v bezpečnosti operačních systémů iOS a OS X.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?