Hlavní navigace

Samsung představuje první herní monitory QLED podporující technologii HDR

16. 6. 2017

Sdílet

Po spojení ultraširoké obrazovky modelu CHG90 a technologie Quantum Dot (kterou podporuje i model CHG70) je výsledkem použití technologie HDR realistický obraz, který podle výrobce hráčům zaručuje, že obraz odpovídá přesně původnímu záměru vývojářů

Technologie QLED Quantum Dot používá nové kovové materiály a přináší výjimečně široký barevný rozsah se schopností zobrazit přibližně 125 % barevného prostoru sRGB a 95 % filmového standardu Digital Cinema Initiatives (DCI-P3).

Monitor CHG90 je schopen zobrazit ostrý obraz v poměru 32:9 a rozlišení 3 840x1 080, které odpovídá dvojnásobku rozlišení full HD (DFHD) na obrazovce s úhlopříčkou 49 palců. Monitor CHG90 hráčům doslova rozšiřuje herní pole, protože jeho šířka překračuje zavedený standard, a jde tak i o nejširší monitor v herním portfoliu společnosti Samsung. Monitor nabízí zakřivení s poloměrem 1800 mm a mimořádně široký pozorovací úhel 178 stupňů, takže detaily hry v herním prostoru mohou hráči sledovat z jakéhokoli místa.

Monitor CHG70, dostupný v 27- a 31,5palcových variantách, je zakřivený herní monitor QLED podporující technologie HDR a Quantum Dot, přičemž obnovovací frekvence 144 Hz pomáhá vytěžit ze hry maximum. Kombinace uvedených parametrů poskytuje hráčům herní arénu, jejíž zobrazení je jasnější (špičkový jas dosahuje hodnoty 600 nitů), detailnější (rozlišení WQHD – 2560 × 1440 obrazových bodů) a zářivější.

Obrazovou kvalitu posunuje o další krok vpřed také podpora nové technologie FreeSync 2 společnosti AMD. Tato eliminuje zasekávání a trhání obrazu, které často ruší herní zážitek, a zaručuje plynulý přechod mezi jednotlivými snímky. Stejně tak technologie Radeon FreeSync 2 podporuje široký barevný gamut a zobrazení obsahu s pomocí technologie HDR, které ve srovnání se standardem sRGB nabízí subjektivně dvojnásobný jas a barevnou paletu. Díky tomu si uživatelé mohou ihned po připojení vychutnat plynulý a svižný herní zážitek s vysokým dynamickým rozsahem bez nutnosti často znovu upravovat software nebo nastavení monitoru. 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?