Hlavní navigace

Šedesátisnímkové dohledové kamery má Axis

5. 11. 2013

Sdílet

Novinky dokážou podle výrobce zachytit i velmi rychlé pohyby, protože obraz v rozlišení HDTV 720p zaznamenávají se frekvencí 50 nebo 60 snímků za sekundu, což je přibližně dvakrát více než u konvenčních kamer.

Přístroje také disponují technologiemi jako Lightfinder (barevný obraz v téměř úplné tmě) -- Je celá řada situací, kdy dohledové video v barvách je důležitým faktorem pro úspěšnou identifikaci, a tato schopnost výrazně rozšiřuje možnosti účinného rozpoznání osob a předmětů.

S využitím technologie pro snímání v dynamickém rozsahu kontrastů  – Wide Dynamic Range (WDR) – zvládají kamery i složité scenérie se značným kontrastem – například když sluneční svit vytváří velmi jasné oblasti a současně velmi tmavá místa ve stínu.

I za takových okolností prý poskytují homogenní obraz bez příliš tmavých nebo přesvícených zón. Díky tomu je možné identifikovat osoby nebo předměty bez ohledu na to, zda se nacházejí ve velmi jasné nebo tmavé oblasti monitorovaného záběru.

Kromě toho kamery nabízejí i zjednodušenou instalaci. Například nový asistent pro vodorovnou montáž navádí montážního technika pomocí bzučáku a blikajícího světla tak, aby kamera byla nainstalována dokonale vodorovně. To je velmi užitečné, když si technik není jistý, zda je montážní úchytka kamery nainstalována rovně či nikoli.

Kamery Q1614/-E jsou rovněž prvními kamerami Axisu s nastavitelnou a vysoce citlivou detekcí otřesu, což je funkce, díky níž může kamera automaticky vyslat alarm do řídicího centra v případě, že dojde k úderu do kamery. Tato funkce se zvláště hodí v oblastech trpících vandalismem a pomáhá operátorům zajistit, aby případný výpadek zasažené kamery byl co nejkratší.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?