Hlavní navigace

Servodata se zbavují divize Microsoftu, převezme ji DNS

11. 11. 2016

Sdílet

Společnost Servodata je od poloviny dubna 2016 majoritně vlastněna poradenskou firmou BDO Advisory. Prodej divize Microsoft je jedním z restrukturalizačních kroků, které jsou pod gescí nového vlastníka v rámci celé skupiny Servodata realizovány.

Cílem těchto kroků je zejména dominantní orientace společnosti Servodata na poskytování služeb s vysokou přidanou hodnotou a s přímou vazbou na poradenské aktivity BDO Advisory. Nejedná se pouze o samotné IT služby, ale také o zajišťování školících a vzdělávacích aktivit a dalších souvisejících služeb.

Petr Kymlička z BDO Advisory je přesvědčen, že prodej divize Microsoft neznamená, že se Servodata nebudou produktům Microsoft dále věnovat. Naopak, v úzké spolupráci se společností DNS se prý budou více orientovat na poskytování profesionálních služeb v dané oblasti, zatímco DNS zajistí samotnou distribuci.

Transakce změny vlastnictví bude ukončena po schválení Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže a vypořádání všech dalších náležitostí s transakcí souvisejících.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?