Hlavní navigace

Skype Qik dovolí komunikovat pomocí sdílených videí

15. 10. 2014

Sdílet

Skype Qik je podle výrobce novou generací vzájemného sdílení videí. Místo klasických zpráv si se svými přáteli posíláte video nahrávky a sdílíte tak mnohem více informací, zážitků a emocí, než prostřednictvím klasického chatu nebo hovoru.

Videa mohou mít maximálně 40 vteřin a splňují tak požadavek na rychlou a spontánní reakci uživatele. Zasílání videí není nijak omezeno počtem uživatelů. Je tudíž možné vytvořit skupinový video kanál a své zážitky sdílet s několika uživateli najednou.

Funkce Qik Flik navíc umožňuje vytvoření šablony video odpovědí, které jsou v aplikaci uloženy a jež je možné kdykoliv odeslat jako okamžitou reakci na příchozí video zprávu. Nahraná videa se archivují na celé 2 týdny, poté se automaticky mažou.

 „Naši vývojáři pracovali několik měsíců na zcela nové aplikaci, která bude jednoduchá, v mnoha směrech atraktivní, technicky nenáročná a stoprocentně zábavná. Jde o malou revoluci v mobilním komunikaci. Jsme přesvědčeni o tom, že se jedná o jednu z nejdůležitějších novinek, kterou letos uvedeme na trh,“ říká Tomáš Vocetka, ředitel české pobočky společnosti Skype.

Qik je dispozici všem uživatelům zdarma a je zatím ke stažení v anglickém jazyce. V nejbližším období však bude k dispozici v 21 jazykových mutacích.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?