Hlavní navigace

Smartphon Galaxy Note druhé genreace povyrostl

25. 10. 2012

Sdílet

Galaxy Note SIIGalaxy Note II je standardně vybaven nejnovější verzí Androidu 4.1, kterou Samsung upravil svou standardní nadstavbou TouchWiz a doplnil o několik vlastních aplikací. Například těch, které využívají standardní stylus ukrytý ve spodní části přístroje. Obrovský 5,5palcový displej předurčuje celkové rozměry, kvůli kterým jsou k ovládání telefonu potřebné obě ruce.

Rozlišením 1280x720 pixelů může směle konkurovat současným notebookům a umožní přehrávat filmy v kvalitě HD. Těm se ostatně vyrovná i výpočetním výkonem. Procesor ARM Exynos s frekvencí 1,6 GHZ a 2 GB operační paměti umožňují hladký provoz i několika náročnějších aplikací spuštěných současně. Vnitřní paměť má kapacitu 16 GB a je možné ji rozšířit pomocí přídavné paměťové karty až o 64 GB.

Podstatnou změnou proti první generaci je zaoblení hran inspirované modelem Galaxy S III. Z původní neforemné cihličky se stal spíše ohlazený oblázek skvěle padnoucí do ruky.

Telefon je již v běžné distribuci. V USA se dá pořídit za dotovanou cenu 300 dolarů, nedotovaná verze u nás přijde na necelých 14 tisíc korun (včetně DPH).

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?