Hlavní navigace

Softwarově definovaná úložiště představilo IBM

28. 5. 2014

Sdílet

Novinkami jsou i nové produkty pro oblast big dat, jako jsou například výpočetní uzly Flex System x880, kompaktní servery System x3100 M5 či řešení PureFlex Solution for Parallels – MSP, které slouží pro poskytovatele služeb.

Elastic Storage nabízejí podle výrobce velmi vysoký výkon s teoreticky neomezenou škálovatelností. Klíčovým prvkem je podle výrobce schopnost automaticky a inteligentně přesouvat data do vhodných a cenově výhodných dostupných úložných systémů.

S využitím předem nastavených pravidel a analytických nástrojů pracujících v reálném čase dokáže například automaticky přesouvat málo využívaná data do levnějších nízkonákladových páskových disků, zatímco často využívaná data umístí na vysokorychlostní flash systémy pro rychlejší přístup. Tak lze snížit náklady na ukládání prý až o 90 %.

Díky podpoře cloudové platformy OpenStack zase umožňuje ukládání, správu a přístup k datům v rámci privátního, veřejného i hybridního cloudu. Vedle přístupu prostřednictvím OpenStack Cinder a Swift podporuje také ostatní open source řešení jako Hadoop.

Elastic Storage bude v průběhu roku dostupný také jako cloudová služba SoftLayer.

Systém je vhodný pro datově náročné aplikace, které vyžadují vysokorychlostní přístup k obrovskému množství informací – uplatní se tak například při zpracovávání seizmických dat, risk managementu, finančních analýzách nebo v retailových řešeních pracujících v reálném čase.

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?