Hlavní navigace

Správu energie v budovách a datových centrech vylepší řešení od Schneider Electric a Cisca

27. 2. 2012

Sdílet

Základem kooperace bude nedávno uvedené řešení Torana Application Server od Schneider Electric, které integruje vlastní architekturu EcoStruxure a nabídku EnergyWise od Cisco. Nová řešení budou využívat Cisco Intelligent Network.

“Spojení architektury EcoStruxure společnosti Schneider Electric s řešením EnergyWise od Cisco již přináší výhody při správě propojených zařízení a IT zařízení v distribuovaných kancelářích,” uvedl viceprezident divize Enterprise Software společnosti Schneider Electric Soeren Brogaard Jensen.

Schneider Electric už také představil první řešení vycházející ze společné strategie. Jde podle výrobce o tyto:

  • Plug-in StruxureWare od Schneider Electric pro sadu Data Centers Suite Cisco UCS Firmy provozují stále více energeticky efektivní datová centra. Řešení StruxureWare Data Centers Operations Suite jim pomáhá překonat komunikační mezeru mezi IT a zbytkem podniku. Díky spojení s produktem Cisco UCS Manager zajišťuje ucelenou správu infrastruktury datového centra.

Vychází ze schopnosti sady  StruxureWare Data Center Operations Suite navrhnout rozmístění nových serverů s ohledem na takové veličiny, jako je napájení, chlazení a limity sítě a fyzického prostoru. Zákazníci budou moci klíčové informace o fyzických kapacitních limitech podávané v reálném čase moci zadat do Cisco UCS Manageru, jenž pak automaticky stanoví napájení buď pro celou oblast, anebo pro jednotlivé zóny. Zajistí tak kompatibilitu napájení a chlazení s kapacitou datového centra.

Výsledkem bude optimální využití fyzické infrastruktury datového centra a zároveň odstranění rizika přetížení jističů, ale i objednávek nepotřebného zařízení. Další součástí společného řešení obou firem je automatické sledování inventáře veškerého zařízení datového centra v reálném čase od jeho pořízení do vyřazení z provozu. Zákazníci díky monitorovacím funkcím budou mít k dispozici údaje o tom, na kterých serverech jsou umístěny jednotlivé virtuální stroje. V případě fyzického selhání zařízení jde o neocenitelnou informaci.

  • Schneider Electric PowerChute Network Shutdown a Cisco Unified Communications Manager Software PowerChute Network Shutdown od společnosti Schneider Electric dává IT manažerům a provozovatelům datových center do rukou nástroje, díky nimž jsou připraveni na jakékoliv mimořádné události.

Nyní bude spolupracovat s řešením Cisco Unified Communications Manager (UCM). Pokud nastane delší výpadek proudu, PowerChute bezpečně vypne Cisco UCM, a zabrání tak poškození dat. Jednotný komunikační systém pak zase po obnovení dodávky proudu uvede rychle do provozu.

 

  • Konvergentní řešení pro infrastrukturu budov (CBIS) Řešení CBIS společnosti Schneider Electric přináší distribuovaným kancelářským sítím snazší umístění kabelů. Zlepšuje tím instalaci IT sítí, pro které také není třeba tolik prostoru. Kapitálové výdaje na IT infrastrukturu tak prý lze snížit až o 22 procent, prostor zabraný telekomunikační technikou až o třetinu a náklady na případná další stěhování, rozšiřování a změny až o 30 procent. Zjednodušený design umožňuje skutečné distribuované IT prostředí, protože lze spínače umístit blíže k IT zařízení, v budovách je méně kabelů. Náklady na instalace jsou díky tomu až o 60 procent nižší.

IT manažer může z jednoho místa spravovat energie tisíců propojených zařízení v podniku. Jde o ukázku budoucího chytrého využití energií prostřednictvím proaktivních upozornění uživatelům na to, jak mohou snížit spotřebu. Kabelová infrastruktura sama o sobě je pasivní, při integraci s Cisco EnergyWise ale spotřebu energií IT zařízení kontroluje systém pro správu budovy a Torana Application server. Výsledkem je efektivnější podnik (Efficient Enterprise).

Výše výše uvedené produkty budou dostupné v druhé polovině roku 2012 jako součást portfolia Efficient Enterprise společnosti Schneider Electric pro Cisco Intelligent Network.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?