Hlavní navigace

SUSE otevírá studentům dveře k open source řešením

12. 5. 2017

Sdílet

Vzdělávací osnovy mimo jiné zahrnují kurzy umožňující stát se linuxovým administrátorem s certifikací společnosti SUSE: SUSE Linux Certified Administrator (SCA).

SUSE poskytuje ke sdílení open source software bezplatně nebo za nízké poplatky, a dále též vzdělávací osnovy, nástroje a podporu s cílem pomáhat školám, univerzitám, vzdělávacím zařízením a dalším akademickým organizacím používat, vyučovat a vyvíjet open source software pro své studenty.

„Jako otevřená společnost v oblasti open source softwaru a technologií SUSE připravuje učitele a studenty pro budoucnost pomocí volného přístupu k našim rozsáhlým znalostem technologií a softwaru,“ řekl Sander Huyts, viceprezident pro obchod v SUSE.

Akademický program společnosti SUSE nabízí organizacím, které se do něj budou chtít zapojit, například přístup k nástrojům a produktům SUSE pro laboratorní prostředí, vývoj softwaru nebo jiná vzdělávací prostředí či přístup ke znalostní databázi společnosti SUSE, fórům a podpoře.

Vzdělávací program poskytuje zúčastněným institucím bezplatný přístup k učebním osnovám „SUSE Training curriculum“ jak pro školitele, tak pro studenty, kteří budou oprávněni využívat tyto učební osnovy v celém areálu kampusu pro vzdělávací a nekomerční účely.

Kromě přístupu k vzdělávacím materiálům nabízí SUSE volný přístup k prostředkům a nástrojům open source pro vývoj softwaru. SUSE nabízí rovněž výhodný nákupní program, který účastníkům umožňuje zakoupit produkty SUSE s vhodnou úrovni podpory, za podmínek a s cenami, které mohou získat pouze vzdělávací instituce.

„Existuje mnoho cest, kterými se mohou budoucí vývojáři vydat, když chtějí rozvíjet své dovednosti, jak zvládnout umění a problematiku softwaru,“ řekl Al Gillen, viceprezident IDC. „Programy zaměřené na urychlení vzdělávání, jako je program společnosti SUSE, jsou pro univerzitní studenty velmi významné, protože se díky nim mohou dovědět více o open source řešeních a mít s nimi přímou zkušenost – včetně open source technologií na podnikové úrovni. Investice podobného druhu v budoucích letech značně posílí inovace a možnosti výběru na trhu,“ vysvětluje Gillen.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?