Hlavní navigace

Své cloudové služby s dostupností 99,99 % představil Master Internet

12. 10. 2011

Sdílet

V cloudu nabízí serverovou infrastrukturu, datová úložiště, virtuální pobočkovou ústřednu, virtuální call centrum včetně volitelného CRM systému i poštovní řešení Microsoft Exchange Server 2010. Služby mají podle dodavatele garantovanou dostupnost na úrovni 99,99 procenta - celková doba všech výpadků v roce tak nesmí překročit 53 minut.
Veškerá infrastruktura se nachází ve dvou datových centrech v Praze a v Brně. Celý cloud je vybudován na clusterové platformě VMware vSphere 4.1, přičemž po hardwarové stránce jsou využity servery Dell PowerEdge R715 s redundantními prvky, virtualizované switche Cisco PowerConnect 8024F pro 10Gb Ethernet a virtualizované úložiště EqualLogic PS6010XV vybavené výlučně 15k SAS disky.

"Cloudové služby jsou cenově atraktivním řešením jak pro firmy, které hledají vysokou dostupnost pro svoji IT infrastrukturu za atraktivní cenu, tak pro firmy, které potřebují opravdu kvalitní servery nebo třeba i callcentrum bez počátečních investic," uvedl Filip Špaček, provozní ředitel společnosti Master Internet. „K dispozici jsou virtualizované servery s cenou již od 3750 Kč měsíčně, virtuální telefonní ústředna, profesionální cloudové řešení pro týmovou komunikaci i cloudové úložiště pro sdílení i pro zálohování dat.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?