Hlavní navigace

Třetí generace notebooků ThinkPad Edge pro SMB

7. 5. 2012

Sdílet

Díky funkcím šitým na míru mohou uživatelé ze segmentu SMB zefektivnit svou práci a zvýšit tím produktivitu. Notebooky jsou totiž navrženy tak, aby bylo jejich ovládání co nejjednodušší a uživatelé mohli provádět nastavení, údržbu a zabezpečení vlastními silami.

Notebooky ThinkPad Edge E530/E430 budou dostupné s technologií NVIDIA Optimus, která umožňuje plynule přepínat mezi integrovanou grafikou Intel HD a dedikovanou grafikou NVIDIA GeForce řady 630. Pokud není třeba grafického nebo výpočetního výkonu dedikované grafiky NVIDIA, vypne se její napájení a ovladač transparentně přesměruje požadavky na integrovanou grafiku. Tato technologie výrazně prodlužuje výdrž notebooku, což ocení především ti uživatelé, kteří pracují na cestách.

ThinkPad Edge E530Nová generace notebooků ThinkPad Edge nabízí až 1 TB úložného prostoru na pevném disku, který bude možné transparentně kombinovat s 16 GB rychlým úložištěm mini-SSD pomocí softwarového řešení Diskeeper ExpressCache a urychlit tak start programů nebo dosáhnout polovičních časů při zavádění operačního systému. Dále je vybavena porty USB 3.0, které nabízí přenos dat až 10x rychleji než stávající USB 2.0. Práce bez čekání a vysoký výkon je dán nejen novými procesory, ale i rychlejšími paměťmi.

Nechybí ani systémové nástroje pro automatickou údržbu a diagnostiku ThinkVantage Toolbox, které se nově mění na Lenovo Solution Center for Small Business. Ten je vybaven novým intuitivním rozhraním. Díky systému aktivní ochrany pevného disku Active Protection System budou v případě otřesů, vibrací nebo pádu data na disku v bezpečí.

Vybavení obou modelů využijí uživatelé nejen při pracovních aktivitách, ale i ve volném čase. Notebooky jsou vybaveny integrovanou webovou kamerou s HD rozlišením s rychlostí snímání 30 snímků/s, která zachytí a sleduje obličeje i za špatných světelných podmínek. Dolby Advanced Audio zase zajišťuje čistý zvuk. Různé módy pro volání usnadňují VoIP komunikaci, stejně tak jako rychlý přístup k mikrofonu, reproduktorům nebo ztlumení zvuku. Vybrané modely ThinkPad Edge E530 mají navíc displej s rozlišením 1600×900 bodů, takže nic nebrání ani promítání HD filmů téměř ve FullHD rozlišení.

Cena a dostupnost
Nové notebooky ThinkPad Edge budou k dispozici v černé a červené barvě a na našem trhu budou dostupné od května 2012 za cenu začínající na 9 170 Kč bez DPH.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?