Hlavní navigace

UPC zrychluje internetové připojení na 120 Mb/s

13. 9. 2011

Sdílet

UPC tak reaguje na poptávku po rychlých připojeních, danou zejména nárůstem mediálního obsahu na webu. Dále UPC od tohoto týdne snížilo i připojovací poplatek z původních 252 Kč na 190 Kč.

Co se týká uplinku, tedy přenosu dat od uživatele, ten je v prvním případě 6 Mb/s a v druhém pak 10 Mb/s (zde tedy oproti dosud nejrychlejšímu tarifu Fiber Power 100 již k žádnému zrychlení nedošlo - více o něm najdete v našem dřívějším článku Test: UPC Fiber Power 100 – stává se připojení 100 Mb/s mainstreamem?). Tarify lze objednat pouze s balíčky služeb Komfort a Komfort+, které zahrnují více než 80 televizních programu. Samostatně mají být k dispozici od příštího roku.

Spojení s televizními balíčky je poměrně výhodné i z finančního hlediska, protože tarif Komfort stojí měsíčně 649 Kč a Komfort+ pak 749 Kč. UPC uvádí cenu jako standardní, tj. nemělo by jít o žádnou časově omezenou akci. Pro srovnání, například samostatný a dosud nejrychlejší tarif Fiber Power 100 vyšel měsíčně na 999 Kč, resp. na 500 Kč pro nové zákazníky po dobu prvních čtyř měsíců. Pokud u něj UPC neplánuje snížit cenu, stane se tento tarif oproti Komfortu+ poměrně nekonkurenceschopným.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?