Hlavní navigace

UPS s výkonem až 3 MW

5. 11. 2013

Sdílet

Eaton uvedl na trh záložní zdroje řady 9PX s třífázovým vstupním napájením a s výkonem 6, 8 a 11 kVA. Při  úsporném režimu vykazují účinnost 98 %, v režimu dvojité konverze 95 % a disponují účiníkem o hodnotě 0,9, jenž prý umožňuje transformovat až o 28 % více užitečné energie oproti produktům s podobnými parametry.

Jednotky mají řídicí systém pro regulaci provozu UPS a také údržbový bypass pro okamžité přímé propojení UPS vstupu s výstupem v případě jakéhokoliv problému (přetížení, přehřátí…) nebo pro výměnu jednoho UPS zařízení za druhé bez nutnosti vypínání klíčových systémů.

Nové modulární UPS představila i firma Pronix. Jde o řešení Conceptpower DPA 500 s výkonem od 100 kW do 3 MW, jež jsou vhodná  pro datová centra. Výrobcem je švýcarská společnost Newave.

Základní prvek systému Conceptpower DPA 500 UPS představuje 100kW zásuvný modul, jichž lze instalovat do jediné skříně až pět. Každá skříň s 500 kW výkonu zabírá plochu pouze 1,5 m², přičemž  paralelně lze použít šest skříní, které pak dosahují zmíněných 3 MW celkového jmenovitého výkonu, a to na ploše necelých 9 m².

Zásuvné moduly UPS se mohou v případě rostoucích nároků na výkon přidávat postupně, není proto nutné při každé změně předefinovávat původní konfiguraci. Moduly lze vkládat i vyjímat za chodu (Online Swap Modularity System) a bez nutnosti měnit provozní stav (přechod do bypassu) nebo UPS vypínat, což snižuje náklady na obvyklé zásahy servisních techniků.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?