Hlavní navigace

V prodeji je 65" televizor Philips Quantum Dot s Ambilightem

13. 12. 2017

Sdílet

Quantum dot je označení pro nanotechnologii s krystaly menšími, než je jedna deseti tisícina tloušťky lidského vlasu. Ale i když jsou nanokrystaly tak malé, Quantum Dot mají zajímavé vlastnosti, pokud jde o absorpci i vyzařování světla.

V závislosti na jejich velikosti vydává každý kvantový bod jinou barvu – červenou, zelenou nebo modrou – pokud na ně dopadá bílé světlo. Dodatečné světlo z kvantových bodů tak zvyšuje celkový výkon LED podsvícení a současně zvyšuje saturaci barev i zorné úhly.

Technologie Quantum Dot pomohla u televizorů Philips řady 8602 zvýšit světelný výkon až na 1100 nitů. Stejně tak vzrostl barevný gamut na hodnotu 98 % DCI P3, což umožnilo modelu splnit požadavky certifikátu Ultra HD Premium a také standardu Philips HDR Perfect.

V televizoru je také nový procesor Philips P5, který je o polovinu výkonější než předchozí procesor Perfect Pixel Ultra HD.

P5 má výkon srovnatelný s pěti procesory v jednom, který je nezbytný pro pohodlné zpracování velkého množství dat obsažených v 4K obrazu. Snížení počtu čipů na jeden přináší rychlejší přenos zpracovávaných dat a lepší načasování a kontrolu celého procesu zpracování obrazu. P5 analyzuje, rekonstruuje a individuálně řeší každou z pěti proměnných, které definují kvalitu obrazu: vylepšení zdroje signálu, ostrost, barvu, kontrast a pohyb.

Model 8602 je poháněn operačním systémem Android TV, čímž poskytuje přístup ke všem aplikacím a službám, orientovaným na použití v chytrých televizních přijímačích prostřednictvím obchodu Google Play Store a v současné době doplňuje nabídku Philips Smart TV. 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?