Hlavní navigace

Veracomp a Fortinet jsou partnery projektu Bezpečné školy

8. 8. 2014

Sdílet

(PR článek)

Bratislava, 4. 7. 2014

Nový kamerový systém a bezpečnou počítačovou síť bude mít díky projektu Bezpečné školy ZŠ J. A. Komenského ve Velkém Mederu na Slovensku. Škola uspěla s projektem Viry a antiviry v kategorii multimediální tvorba v rámci prvního ročníku soutěže Bezpečné školy, kterou vyhlásila společnost Slovanet a jejímž partnerem je společnost Fortinet, světový dodavatel síťových bezpečnostních řešení, který je na Slovensku distribuovaný českou společností Veracomp.

Projekt vypracoval žák devátého ročníku, Florián Vígh, který pro svou školu vyhrál kamerový systém, internetové připojení na tři roky zdarma, hardwarové zabezpečení sítě, antivirovou licenci pro celou třídu, počítače a tablety.

Základní škola ve Velkém Mederu získala v rámci projektu i internetové připojení od Slovanetu na tři roky zdarma. Do projektu Bezpečné školy se celkem zapojilo 27 škol z celého Slovenska. Ty soutěžily na téma „Ztvárni pojem (ne)bezpečný internet“ v těchto kategoriích: výtvarná tvorba, písemná tvorba a multimediální tvorba. Jako první byla odevzdaná výhra ZŠ ve Velkém Mederu. Další ocenění budou odevzdané na podzim vítězům v kategoriích výtvarná tvorba a písemná tvorba. Vítězové projektu získají na tři roky zdarma hardwarové zabezpečení sítě, antivirový systém, počítače a tablety.

Dalšími partnery projektu Bezpečné školy jsou společnosti ESET, tvůrce a výrobce antivirových řešení a Gigaset, německý výrobce špičkových telefonů a tabletů.

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?