Hlavní navigace

Veřejný appstore pro platformu Windows otevřelo Embarcadero

27. 4. 2012

Sdílet

Spuštění AppWave Store (www.windowsapps.com) oznámila firma Embarcadero Technologies. Jde o nový způsob vyhledávání a spouštění aplikací pro klasické osobní počítače bez tradičních potíží se softwarem.

Obchod AppWave Store pomůže uživatelům PC vyhledat a přenést aplikace pro Windows pomocí nové technologie chytrého přenosu aplikací ("Smart App Streaming") a ihned je lokálně spustit plnou rychlostí na PC s využitím nové inteligentní izolace aplikací ("Smart App Isolation").

AppWave Store je volně dostupný pro použití v domácnostech i podnicích. Platforma AppWave však též odstraňuje tři největší potíže se software pro Windows, kterým čelí oddělení IT:

  • ztráta času a zdrojů způsobená vyhledáváním, získáváním, distribucí, instalací a odinstalací software pro PC
  • degradace stability a výkonu prostředí Windows po instalaci aplikací
  • nedostatek znalostí o tom, jak je software v organizacích vlastně využíván

"Lidé dnes očekávají okamžitý přístup k libovolné aplikaci, kterou potřebují, na svých mobilních zařízeních, ale software pro PC vězí stále v 90. letech: požaduje zdlouhavé stahování a instalace, které mohou neblaze ovlivnit výkon prostředí Windows", říká Wayne Williams, ředitel společnosti Embarcadero.

"V našem AppWave Store jsme vytvořili první skutečný obchod s aplikacemi pro software pro Windows. Vytvořili jsme též obchodní platformu AppWave pro organizace, které kromě výhod AppWave potřebují i sledování využívání veškerých aplikací pro Windows v rámci organizací."

AppWave je možno rozšířit o vnitrofiremní soukromý obchod AppWave Store, který spravuje veškeré softwarové tituly pro Windows včetně vlastních aplikací, které podnik používá ke svému provozu. Oddělení IT dává mj. přesné informace o skutečném využívání aplikací.

Obchod AppWave Store je součástí platformy AppWave využívající chytrého přenosu aplikací z cloudu. Umožní uživatelům vyhledávat a okamžitě spouštět aplikace pro PC z libovolného místa, podobně jako YouTube přenáší videa nebo Netflix filmy.

Aplikace se ukládají a spouštějí lokálně na uživatelském počítači, takže každé další spuštění již nepotřebuje síťové připojení. Na rozdíl od virtualizačních technologií a podobně jako u mobilních zařízení umožní nová technologie inteligentní izolace aplikací zabudovaná v AppWave spouštět aplikace neomezenou rychlostí.

Aplikace jsou vzájemně integrovány mezi sebou a se stolním prostředím; zachovávají si přitom obvyklý výkon na PC bez ohledu na počet aplikací, které si uživatel stáhne.

 

Přínosy AppWave Store podle dodavatele:

  • Výhody obchodů s aplikacemi pro mobilní zařízení i pro PC s Windows – jak spotřebitelé, tak společnosti požadují nové způsoby zpřístupnění aplikací pro PC spotřebitelům a zjednodušení pořizovacího procesu. Úplně stejně, jako uživatelé vyhledávají a spouštějí aplikace na svých mobilních zařízeních, mají nyní uživatelé AppWave Store k dispozici uživatelsky přívětivý přístup k software pro PC na jediné kliknutí. Přístup je možný odkudkoli, bez tradičních potíží spojených se získáváním software, jeho instalací a souvisejících výkonnostních problémů.
  • Lehkost použití – použít obchod AppWave Store je snadné. Uživatelé PC navštíví stránky obchodu a po jednoduchém vyhledání prostě zahájí přenos kliknutím na aplikaci, kterou potřebují, aniž by museli podstupovat tradiční zdlouhavý instalační proces. Aplikace jsou uloženy a spouštěny lokálně na uživatelově PC a zůstávají dostupné, ať je uživatel připojen k síti či nikoli. A jelikož je obchod umístěn v cloudu, uživatelé PC mohou přecházet mezi různými počítači a okamžitě získávat své aplikace v libovolném okamžiku.
  • Volný přístup ke kriticky důležitému software – malým až středním podnikům s omezenými zdroji pro IT, nízkými rozpočty a malým počtem zaměstnanců poskytuje AppWave Store okamžitě a zdarma přístup ke klíčovým aplikacím pro PC pro všechny jejich uživatele. Mezi ty nejběžnější můžeme zařadit Evernote, OpenOffice, Adobe Reader, 7Zip a další.
Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?