Hlavní navigace

Chcete Windows 10? Víme, jak na to

30. 7. 2015

Sdílet

Pokud jste se včas přihlásili ke stažení Windows 10 a máte legální předchozí verzi programu, začne se vám nový operační systém stahovat na pozadí za běhu. Pokud se během stahování odpojíte od internetu, stahování se automaticky obnoví opět, jakmile budete on-line.

Microsoft uvolňuje stahování nové verze postupně, ale kdo se nemůže dočkat a chce si nové Windows 10 vyzkoušet hned, může toho dosáhnout za pomoci malého triku.

K rychlejší instalaci je nutné stáhnout si z této adresy (server splečnosti Microsoft)  soubor o velikosti zhruba 20 MB a ten spustit. Po jeho instalaci a kontrole počítače se pak zahájí stahovaní a instalace samotných Windows 10.

Program ověřuje mimo jiné legálnost původního operačního systému a také technické vybavení počítače, zdali je dostatečně vybaven pro Windows 10.

Kromě samotné instalace Windows 10 přímo do počítače, do kterého instalační soubory stahujete, je možné si nechat vypálit DVD nebo stáhnout soubory na USB disk pro instalaci nového operačního systému pro jiné počítače.

Takže kdo se chce do toho pustit, má zelenou. Můžete tak rychle zjistit, jestli Windows 10 opravdu kombinují to nejlepší z Windows 7 a 8.1 a zda se opět potvrdí, že každá druhá verze tohoto operačního systému je opravdu dobrá.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?