Hlavní navigace

Virtualizované systémy chrání novinka od Kaspersky Lab

2. 5. 2013

Sdílet

Novinka podle výrobce eliminuje potřebu duplicitních zdrojů na každém virtualizovaném zařízení a tím optimalizuje výkon a snižuje náklady na hardware i na energie.

Navíc je prý prvním řešením, které poskytuje integraci s komponentem VMware vCloud Ecosystem Framework, který je součástí platformy VMware vCloud Networking and Security.

Produkt lze koupit jako samostatné řešení pro prostředí VMware, nebo se může integrovat do sady bezpečnostních technologií koncových zařízení od Kaspersky Lab.

 

Výhody Security for Virtualization 2.0 podle výrobce:

  • Network Protection – nástroj na kontrolu příchozího, odchozího a vnitřního provozu je pro fyzické i virtuální sítě nezbytný. SV 2.0 obsahuje ochranný systém proti vniknutí (IDS/IPS) pomocí integrace s platformou VMware vCloud Networking and Security.
  • Security Network – ochrana v reálném čase díky cloudové databázi aktuálních hrozeb.
  • Shared Cache – sdílená vyrovnávací paměť umožňuje vyhnout se zdvojení obsahu, jako jsou systémové soubory na virtuálních zařízeních. Jakmile SV 2.0 oskenuje soubor na jednom virtuálním zařízení a označí ho za čistý, bude tento výsledek uložen i v mezipaměti aplikace. Při příštím skenu stejného souboru na jiném virtuálním zařízení využije tohoto výsledku a nebude ztrácet čas duplicitním skenováním.
  • Model licencování „per core“ pomáhá určit přesný počet softwarových licencí potřebných k ochraně virtualizované podnikové sítě. Firmy mohou zakoupit licenci pro jádro procesoru řídícího virtuální zařízení – tím jsou licencí pokryty všechny virtuální přístroje.
  • Security Center – poskytuje centralizovanou ovládací konzoli, díky níž mohou IT administrátoři monitorovat status všech pracovních stanic ve společnosti, a to fyzických i virtuálních.

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?