Hlavní navigace

Virtuální kancelář v cloudu ušetří náklady na tu kamennou

2. 10. 2012

Sdílet

Mobilní  kancelář v cloudu je služba, která nabízí kdykoliv a  odkudkoliv dostupné příslušné aplikace a data, navíc s jistotou pravidelného  zálohování a obnovy záloh.

Vhodná je i pro provozování aplikací, které potřebují být neustále on-line. Mobilní kanceláře Coolhousingu jsou založeny na virtuálních serverech s OS Windows doplněným o balík softwaru. Mezi  předinstalovanými nástroji je 7-Zip pro práci s archívy, Adobe Reader pro prohlížení souborů PDF, nástroje pro práci s diagramy a poznámkami, kancelářský balík LibreOffice či aplikaci Metatrader 4 sloužící  k on-line obchodování na elektronické burze.

Kancelář si zájemce může kdykoliv rozšířit o jakýkoli software, k němuž  vlastní (či si pronajme) licenci. Například za 350 korun měsíčně nabízí  Coolhousing jednouživatelskou licenci kancelářské sady  Microsoft Office.

Účetnictví zase lze řešit pomocí ekonomického softwaru Stormware Pohoda a pro pohodlnější přístup k  online kanceláři si lze objednat přístup prostřednictvím Vzdálené plochy  systému Windows.

Veškeré virtuální servery jsou denně  automaticky zálohovány. Až tři dny starou zálohu lze kdykoli obnovit  jediným kliknutím. Ruční zálohu virtuálního serveru – mobilní kanceláře lze  uchovávat libovolně dlouho a opět v případě potřeby prý obnovit jediným  kliknutím.

Mobilní kanceláře nabízí Coolhousing ve dvou variantách - pro  běžnou práci postačí varianta, která nabízí dvě procesorová vlákna o frekvenci 1500  MHz, gigabajt operační paměti a 30 GB prostoru na pevném disku.

Náročnějším  zákazníkům, kteří chtějí intenzivně pracovat s více aplikacemi naráz,  nabízí Coolhousing tři procesorová vlákna o 2 400 MHz, 3 GB  operační paměti a 90 GB místa na pevném disku.
Společná oběma nabídkám je sdílená 100Mb/s konektivita bez omezení datových  přenosů.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?