Hlavní navigace

VMware chce spravovat i mobily, kupuje AirWatch

24. 1. 2014

Sdílet

Částku 1,175 miliardy dolarů přitom zaplatí v hotovosti a 365 milionů dolarů ve splátkách a investicích. AirWatch se stane součástí divize výpočetních řešení pro koncové uživatele ve VMware.

Alan Dabbiere, spoluzakladatel a předseda představenstva AirWatch, se stane předsedou nové řídící rady spadající pod Pata Gelsingera, CEO VMwaru.

 „Díky této akvizici získá VMware základní prvek pro své portfolio výpočetních řešení pro koncové uživatele, který umožní našim zákazníkům rychlé zavedení mobilních řešení bez nutnosti obětovat bezpečnost,“ říká Pat Gelsinger.

AirWatch má více než 10 000 zákazníků a 1 600 zaměstnanců v devíti pobočkách. Pobočka v Atlantě se pravděpodobně rozroste a stane se centrem mobilních řešení VMware.

Podniky mohou řešení AirWatch implementovat samostatně podle svých požadavků, v rámci kontejnerového řešení AirWatch Workspace nebo jako škálovatelnou mobilní platformu pro velká prostředí.

Z nabídky AirWatch vznikne rozšířené portfolio mobilních řešení komplementárních s produkty VMware. Dokončení celého procesu se plánuje na konec prvního čtvrtletí roku 2014.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?