Hlavní navigace

Výjimečně výkonné intelovské servery vhodné i pro HPC představilo HP

13. 3. 2013

Sdílet

Nový server ProLiant SL270s Gen 8 nabízí kromě vysoké hustoty osazení procesorů i inteligentní funkce pro automatizaci a optimalizaci výkonu. Například technologie 3-D Sea of Sensors umožňuje firmám identifikovat přetížené servery na základě analýzy reálného umístění, výkonu, napájení, zatížení a teploty a podle toho zařídit nápravu.

Nástroj Active Health navíc řešení potíží v rámci celého systému automatizuje, odstraňuje zdlouhavé administrativní úkony a urychluje analýzu i řešení případných problémů.

ProLiant SL270s dovoluje navíc nasadit i výkonové akcelerátory -- až osm koprocesorů Intel Xeon Phi nebo osm grafických procesorů (graphic processing unit, GPU) nVidia Kepler v každém serveru, jejichž využití výrazně zvyšuje výpočetní výkon celé soustavy.

HP představilo i nové portfolio páskových úložišť StoreEver využívajících technologii Linear Tape-open šesté generace (LTO-6), která oproti LTO-5 na stejném půdorysu dosahuje dvojnásobné kapacity či o 44 % vyšší rychlosti a nabízí skladovací životnost až 30 let. V rámci jediného systému HP dokáže pojmout více než 44 petabajtů dat.

Díky navíjecí kladce s větším průměrem a dynamického zdvihače pásky, což minimalizuje zbytečné tření, dokázalo HP snížit i opotřebení pásek. Výrobce prý vylepšil i algoritmus pro přizpůsobování přenosové rychlosti, který plynule upravuje rychlost páskové jednotky podle velikosti datového proudu z hostitelského serveru, což zefektivňuje provoz celého řešení.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?