Hlavní navigace

Výkonný antimalware představily AVG i Eset

16. 9. 2013

Sdílet

AVG představila své širší produktové portfolio pro rok 2014, jež zahrnuje celkem šest novinek - mimo jiné bezplatný AntiVirus Free 2014. Ten například obsahuje zcela novou funkci File Shredder pomáhající udržet citlivá data v soukromí.

Plnohodnotný AntiVirus 2014 pak kromě File Shredderu zahrnuje i funkci Data Safe šifrující a uchovávající cenné soubory na virtuálním disku.  PC TuneUp 2014, jenž  monitoruje a automaticky optimalizuje počítač, zase nabízí funkce pro vyčištění pevného disku a prodloužení životnosti baterie.

PrivacyFix umožňuje kontrolovat, spravovat i přizpůsobovat bezpečnostní nastavení na oblíbených stránkách (Facebook, Google, LinkedIn) z jednoho centrálního kontrolního panelu.

A konečně AntiVirus PRO v3.3 pro Android dovoluje bezpečně stahovat data, aplikace a prohlížet internetové stránky a má i funkci anti-theft.

Eset zase uvolnil k testování novou verzi Social Media Scanneru. Produkt informuje a chrání před hrozbami nejen účty samotného uživatele Twitteru či Facebooku, ale také účty jeho přátel na sociálních sítích. Součástí je Centrum zabezpečení, které zobrazuje aktuální úroveň ochrany osobních údajů na zmíněných sítích a navrhuje změny v nastavení soukromí.

Novinka umožňuje zvolit si mezi jednorázovou kontrolou nebo skenováním kvůli odhalení případných hrozeb. Po vytvoření účtu na webu výrobce může uživatel řídit ochranu svých profilů na sociálních sítích a chránit neomezený počet účtů včetně rodiny a přátel.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?