Hlavní navigace

Vylepšené produkty pro datová centra představilo Cisco, jejich základním rysem je unifikace

15. 4. 2011

Sdílet

Inovace se týkají celého portfolia produktů a služeb včetně switchů rodiny Nexus (série 3000, 5000 a 7000), storage přepínačů MDS, ale také celé platformy Cisco Unified Computing System či operačního systému Cisco NX-OS. Významného vylepšení se prý dočkal také software Data Center Network Manager, který nyní dovoluje spravovat až 150 000 portů v rámci jedné instance a přináší těsnou integraci s VMware vCenter.

 

Hlavní novinky v portfoliu Cisco podle výrobce:

  • Switche Nexus 5548UP a Nexus 5596UP přináší podporu technologie Unified Port (UP) na všech (48 nebo 96) portech. S UP může být každý port nastaven jako 1Gb Ethernet, 10Gb Ethernet, Fibre Channel (2/4/8 Gb) nebo Fibre Channel over Ethernet (FCoE), což výrazně zjednodušuje správu a přináší maximální flexibilitu. Switche podporují Layer 2/3, IEEE 802.1Qbh a jsou kompatibilní s technologií FabricPath představenou v Cisco NX-OS.
  • Inovovaná série switchů Nexus 3000 se vyznačuje velmi nízkou latencí – méně než 1 µs v port-to-port komunikaci, tyto 10Gb přepínače jsou primárně určeny do specifických, transakčně náročných, provozů, jako jsou burzovní aplikace.
  • Technologie Fabric extender (FEX), umožňující transport FC po stávající ethernetové síti a snižující tak náklady na infrastrukturu o 50%, byla rozšířena o tři další prvky - Adapter FEX, VM-FEX a novou podporu FEX pro switche Nexus série 7000. Tyto přepínače (spolu s Nexus 2232PP 10GE FEX) se tak stávají řešením s největší hustotou 10Gb portů spravovaných z jednoho rozhraní – až 1500 portů při top-of-rack designu. Adapter FEX poskytuje aplikacím transparentnější využití stávající infrastruktury díky inteligentní segmentaci přenosového pásma. Na virtuální stroje zaměřený VM-FEX sjednocuje řízení virtuálních a fyzických vrstev, které je tak opět jednodušší a výkonnější.
  • Inovované switche Nexus 7000 nyní podporují multi-hop Fibre Channel over Ethernet (zvyšuje škálovatelnost přidáním více řídících uzlů s Cisco NX-OS) a jsou připraveny pro virtualizaci a cloud infrastrukturu díky podpoře Multiprotocol Label Switching (MPLS) pro Layer 3 VPN a Location/ID Separation Protocol (LISP).
  • Switche Catalyst série 6500 získaly nové moduly, rozšiřující stávající funkcionalitu: Application Control Engine (ACE30), který díky dynamickému řízení vytížení (workload scaling) přináší o 54% vyšší výkon; modul ES40 s propustností 40Gb k propojení v rámci datového centra a servisní modul ASA se zabudovaným firewallem a dalšími bezpečnostními službami.
  • Nexus 1010 spolu s NX-OS jako platforma pro hostování virtuálních služeb nyní nově podporuje Cisco Virtual Security Gateway pro segmentaci provozu na úrovni virtuálních strojů a přináší podporu pro Cisco Data Center Network Management Center.
Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?