Hlavní navigace

Využijte kontejnery i ve své současné infrastruktuře, vyzývá VMware

24. 9. 2015

Sdílet

Novinky podle výrobce zlepší podmínky pro vývojáře při vytváření aplikací využívajících kontejnerové technologie, a to při splnění požadavků týkajících se bezpečnosti a izolace, úrovně služeb, perzistence dat či správy.

Firmy tak prý mohou bez obav odstartovat své kontejnerové iniciativy v rámci existujících prostředí vSphere, nebo mohou pro to využít novou infrastrukturu vytvořenou konkrétně pro nativní cloudové aplikace.

vSphere Integrated Containers podporuje jakoukoli aplikaci, včetně kontejnerizovaných aplikací, v rámci standardní infrastruktury. Lze jej snadno integrovat s ostatními kontejnerovými řešeními jako jsou CoreOS Tectonic, Docker, Kubernetes, Mesosphere’s Data Center Operating System nebo Cloud Foundry.

Řešení zahrnuje Project Bonneville, Project Photon OS (dříve Project Photon), a Instant Clone (funkcionalita v rámci vSphere 6).

 

Funkce vSphere Integrated Containers podle výrobce:

  • Bezpečnost a izolace – Technologické preview Project Bonneville izoluje a spouští každý kontejner ve virtuálním stroji s minimální režií díky funkci Instant Clone, kterou nabízí vSphere 6. Zajišťuje tak integritu a autenticitu kontejnerů a infrastruktury, na které běží.
  • Úložiště a perzistence dat  – umožní provisioning perzistentních datových svazků pro kontejnery v rámci prostředí s vSphere.
  • Sítě – díky produktu NSX  mohou IT týmy aplikovat jemnou síťovou mikrosegmentaci a stanovená bezpečnostní pravidla na nativní cloudové aplikace. Navíc NSX poskytuje IT lepší přehled o chování kontejnerů. Kontejnery jde integrovat se zbytkem datového centra a je možné je propojit s karanténními, forenzními a/nebo monitorovacími sítěmi pro dodatečný monitoring a řešení problémů.
  • Dohody o úrovni služeb (SLA) – IT týmy budou moci zajistit SLA pro kontejnery díky řešení vSphere Distributed Resource Scheduler, a zároveň redukovat plánované i neplánované odstávky pomocí produktů vSphere High Availability a vSphere vMotion.
  • Správa – Administrátoři budou moci využívat vCenter Server ke správě svých kontejnerů bez potřeby nových nástrojů nebo dodatečného školení. Projekt Bonneville umožní bezproblémovou integraci kontejnerů do prostředí vSphere.
Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?