Hlavní navigace

Vývoj materiálů pro 3D tisk bude snadnější

21. 3. 2017

Sdílet

Ve spolupráci se společností Sigmadesign bude HP nabízet podle svých slov vůbec první sadu pro vývoj 3D tiskových materiálů (MDK,Materials Development Kit). Ta zaručí přibývání nových využitelných materiálů pro koncové zákazníky a zjednodušený certifikační a testovací proces pro partnery.

MDK umožní společnostem zajímajícím se o certifikaci svých materiálů rychlejší možnost testování roztíratelnosti 3D prášků a jejich kompatibility s tiskárnami HP Jet Fusion 3D. To výrazně zjednoduší testování i certifikaci a v důsledku povede k rychlejším inovačním cyklům bez vlivu na dodržování přísných kvalitativních standardů.

První dodávky MDK se očekávají na jaře tohoto roku, partneři si však mohou tuto sadu předobjednat již od nyní.

HP představilo i první laboratoř otevřené platformy pro vývoj a využití materiálů 3D tisku. Laboratoř 3D Open Platform Materials and Applications Lab umožní společnostem vývoj a testování nové generace materiálů a způsobů využití 3D tisku.

Otevřená platforma pro 3D tisk má podle HP pomoci zvyšovat dostupnost nových materiálů a umožňuje širší možnosti jejich praktického využití. Kromě toho má umožnit snižovat cenu i náklady na vývoj 3D tisku a zrychlení dílčích procesů.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?