Hlavní navigace

Vyzkoušeli jsme: Huawei P10 s multifunkční čtečkou otisků prstů

21. 7. 2017

Sdílet

Pravdu měl kdysi Steve Jobs, když tvrdil, že je nesmysl vyrábět mobily větší než 5 palcům protože už nejdou ovládat jednou rukou.

Vetší obrazovky jsou sice super, ale opravdu to už nejsou mobily pro jednoruční ovládání. A toho se Huawei v případě P10 a v době přerostlých mobilů skoro držel. Displej má 5,1 palce, což je pořád ještě v mezích jedné dlaně. A je to super, nebojíte se, že vám telefon vypadne nebo nepotřebujete druhou ruku.

Další zajímavostí smartphonu je dvoučočkový fotoaparát Leica 2.0. Hlavní fotoaparát disponuje 12Mpx RGB a 20Mpx monochromatickým snímačem. Jak v barevném, tak v černobílém režimu lze pracovat s hloubkou ostrosti. Foťák dál doprovází optická stabilizace, duální LED dioda, laserové ostření. Z azmínku také stojí, že vše je pečlivě zakryté tělem přístroje, takže nic nečouhá a nic se neodře, když telefon položíte na stůl. Kromě pěkných fotografií se tu dočkáte i 4K videa.

Silnou stránkou čínského výrobce je power management, rovnou v telefonu bez dodatečných aplikací můžete pečlivě spravovat všechny procesy v mobilu, čímž poměrně dost prodloužíte výdrž mobilu.

Kromě power managementu je tu i dobrý data management, kdy každé aplikaci jednotlivě můžete povolit zakázat mobilní datový provoz nebo třeba jen v roamingu, či případně povolit jen Wi-Fi. To je super věc, ale pokud tomu úplně nerozumíte, nevrtejte se v tom, nebo vám něco může přestat fungovat.

Čtečku otisků prstů přesunul Huawei ze zadní strany dopředu, což je dle mého špatná volba, ale je to spíše otázky zvyku. Super je, že čtečka prstů je multifunkční. Nahradí totiž klávesy menu, zpět i domů. Ovládá totiž tři základní gesta, která si může každý sám nastavit podle potřeby a je to prostě vynikající.

A mimochodem, P10 má konektor USB-C, zatím je stále v minoritě, ale nedám na něj dopustit.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?