Hlavní navigace

Ztracený či odcizený notebook pomůže najít novinka od Esetu

14. 11. 2012

Sdílet

Smart Security 6 a NOD32 Antivirus 6 uvedla na trh firma Eset. Prvně jmenované řešení nabízí kompletní ochranu v prostředí internetu, zatímco NOD32 Antivirus 6 představuje klasické antivirové řešení. Nová generace produktů pro domácnosti přináší díky vylepšenému skenovacímu jádru lepší detekci infiltrace, kvalitnější odstraňování hrozeb a rychlejší skenování počítače.

Zásadní novinkou je podle výrobce funkce Anti-Theft, která pomáhá lokalizovat ukradený nebo ztracený notebook a umožňuje také monitorovat jeho aktivitu. Samostatný anti-phishingový modul přináší komplexní ochranu před krádeží digitální identity. Produkty jsou certifikovány pro operační systém Windows 8.

Podle celosvětového výzkumu Online Security Brand Tracker Survey je ochrana před phishingovými webovými stránkami zásadní pro 68 % dotázaných uživatelů. Ochrana před krádeží dat je považována v antivirových programech za třetí nejdůležitější funkcionalitu.

Funkce Anti-Theft pak byla se 48 % hlasů jednou z nejpopulárnějších vzhledem k možnosti mazání a zamykání uložených dat v případě, že je notebook ztracen nebo ukraden. Anti-Theft dokáže ztracené zařízení i lokalizovat. Výzkum také ukázal, že velká část uživatelů, celosvětově okolo 80 %, cítí potřebu chránit na cestách svá data a zařízení, jejichž prostřednictvím se připojují na internet.

„Nechceme, aby naši zákazníci platili navíc za něco, co považujeme za nedělitelnou součást osobní bezpečnosti. Jsme jednou z prvních antivirových firem, která místo nabídky samostatné aplikace začlenila funkci Anti-Theft přímo do produktu, a to bez navýšení ceny,“ dodává Ignacio Sbampato, obchodní ředitel firmy Eset.

 

Vybrané funkce pouze Smart Security 6 podle výrobce:

  • Anti-Theft – Automaticky monitoruje ztracená zařízení a pomocí Wi-Fi signálu zobrazuje jejich pozici na mapě, pokud se připojí na internet.
  • Anti-Phishing modul – Chrání uživatele před pokusy o získání citlivých informací, jako jsou uživatelská jména, hesla nebo údaje o bankovních a kreditních kartách, nebo před falešnými stránkami, které se snaží o sběr soukromých informací.
  • Osobní Firewall – Brání nepovolaným uživatelům připojit se k počítači a zneužít osobní data. Uživatel může bez obav navštěvovat e-shopy, internetové bankovnictví a sociální sítě.
  • Rodičovská kontrola – Pomáhá chránit děti před různými kategoriemi obsahu na internetu v závislosti na jejich věku.

 

Vybrané funkce NOD32 Antivirus 6 i Smart Security 6 podle výrobce:

  • Antivirus a Antispyware – Nabízí proaktivní ochranu před všemi typy online/offline hrozeb a chrání před malwarem šířícím se mezi uživateli.
  • Skenování na bázi technologie Cloud – Zrychluje skenování pomocí whitelistingu bezpečných souborů na základě databáze Esetu.
  • Skenování během stahování souborů – Snižuje čas potřebný k přístupu k souboru díky skenování během procesu stahování.
Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?