Tento počítač, PC v PC

Na ploše se nachází ikona "Tento počítač". Při jejím otevření se v podstatě neobjeví nic zas až tak zajímavého ...


Na ploše se nachází ikona "Tento počítač". Při jejím otevření se v podstatě
neobjeví nic zas až tak zajímavého (jednoduché okno obsahující vaše pevné
disky, síťové jednotky, CD-ROMy, složka tiskáren, ovládací panely, popřípadě
telefonická připojení sítě).
Raději Průzkumník
Jinými slovy, budete zřejmě pokračovat otevřením některé z vyjmenovaných
možností. Například při poklepání na jednotku CD-ROM, kterou se chystáte
procházet, se mohou za jistých okolností dít následující "zázraky": Otevře se
další jednoduché okno, nebo se změní obsah původního. Bude-li v mechanice CD se
zvukovými stopami nebo CD obsahující soubor Autorun.inf, proběhne přesně to, co
se při aktivovaném automatickém oznámení stává (spustí se Přehrávač CD či na
základě souboru Autorun.inf nějaký program). Abychom mohli bez těchto efektů
dále pokračovat v procházení, není nutné Automatické oznámení CD-ROM vypínat.
Zkuste následující postup, který vám zajistí to, že se při dvojím poklepání na
ikonu "Tento počítač" namísto jednoduchého okna otevře oblíbený Průzkumník
(omlouvám se těm, kteří mají v oblibě něco jiného). Pomocí ikony otevřete
složku "Tento počítač", v menu vyberte Zobrazit, Možnosti. V dialogovém okně
klikněte na záložku "Typy souborů", vyhledejte položku "Složka", stiskněte
tlačítko "Upravit". V poli nadefinovaných akcí označte položku "Explore",
stisknutím tlačítka "Výchozí" ji nastavte jako výchozí akci a uzavřete obě
dialogová okna. Nyní si můžete z plochy bez obav odstranit zástupce Průzkumníka
(stejná funkce a o ikonu méně).
Počítač v počítači
Používá váš počítač více rodinných příslušníků? Také vás dovede naštvat, když
si k němu sednete s pevným odhodláním a chutí něco vytvořit a v prvním slově se
vám místo "Y" objeví "Z"? Pro klidné nervy stačí malá úprava. Z nabídky Start
se dostaňte do Ovládacích panelů. Klikněte na ikonku Hesla a v ní na záložku
Profily uživatelů. Zatrhněte volbu Uživatelé mohou měnit předvolby a nastavení
prostředí. Po restartu počítače se objeví hlášení, ve kterém si každý uživatel
vyplní své jméno, pod kterým se bude v budoucnu přihlašovat. Kdykoli si některý
z přihlášených uživatelů změní nějaké nastavení (včetně klávesnice) a
standardně ukončí Windows, bude si to operační systém pamatovat a po
znovupřihlášení se ocitne ve "svém" prostředí.
9 0910 / ijan









Komentáře
K tomuto článku není připojena žádná diskuze, nebo byla zakázána.