Hlavní navigace

Změna je život

1. 5. 2008

Sdílet

Změna je život a logicky se nemůže vyhnout ani redakci PC Worldu. Naší změnou je zbrusu nová pravidelná rubrika č...


Změna je život a logicky se nemůže vyhnout ani redakci PC Worldu. Naší změnou je zbrusu nová pravidelná rubrika časopisu, nazvaná Téma. Do této chvíle nám chyběl prostor, kde bychom vám, čtenářům, mohli nabídnout ucelený pohled a názor na danou problematiku a věnovat se určitému tématu podrobněji. Tyto naše touhy by měla naplnit právě rubrika Téma. Rádi bychom vám v jejím rámci nabízeli témata, která se nám zdají velmi zajímavá a hodná obsáhlejšího rozboru. Ne vždy má totiž každý z nás obecné povědomí o tom, co vše si lze pod určitými pojmy představit a k čemu všemu se vztahují. Teorii můžete do praxe uvést hned v tomto čísle.
Prvním tématem, které jsme pro vás připravili, je zálohování dat: podle mého názoru velmi zajímavý fenomén. Důležité dokumenty, různé bankovní výpisy a účtenky si pečlivě archivuje a schovává asi každý z nás, málokdo se však už zabývá důležitými daty a jejich zálohou na svém počítači. Přitom pohroma v podobě jejich ztráty může mít následky daleko větší a nepříjemnější. Jen si představte, že by právě na vašem PC zkolaboval harddisk a všechna vaše data by byla nenávratně pryč. Každá ztráta je nepříjemná. Hudba, filmy, to se ještě nějak zvládnout dá, ale důležité dokumenty a kontakty, fotografie z dovolených…
Teprve v tomto okamžiku vám dojde, nakolik důležité zálohování dat je a čemu všemu
by se dalo předejít. Já však pevně věřím, že se vám tyto hrůzné scénáře vyhýbají a vy se tak můžete s klidem v duši pohodlně usadit a nerušeně se začíst do dalšího čísla PC Worldu.
Přeji vám příjemné čtení!

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku