Hlavní navigace

Služba aktualizací Windows Intune dostupná i v ČR

24. 3. 2011

Sdílet

Microsoft začal v ČR prodávat novou cloudovou službu Windows Intune. Je určena pro správce IT ve firmách a její cena je 11 Eur na měsíc a počítač. Součástí služby Windows Intune jsou také práva na upgrade Windows 7 Enterprise i budoucí verze nebo bezpečnostní software.

„S rostoucí mobilitou firemních uživatelů dochází k situacím, kdy jejich počítače nejsou včas aktualizovány. Tím se v praxi zvyšuje riziko napadení jejich počítačů škodlivým kódem a vzniku následných prostojů v jejich práci. Služba Windows Intune pomáhá IT pracovníkům zajistit, aby všechny počítače obsahovaly poslední aktualizace a firemní data tak byla maximálně chráněna. Díky webovému rozhraní navíc mohou IT pracovníci sami spravovat a zabezpečovat počítače odkudkoliv. Jediné, co všichni potřebují, je internetové připojení," uvedl Lukáš Křovák, manažer divize Windows Client ve společnosti Microsoft.

Služba Windows Intune podle Microsoftu umožňuje například zajistit ochranu před nežádoucím softwarem, zahrnuje inventarizaci hardware a software na jednotlivých počítačích, umožňuje nastavit skupinové politiky nebo poskytnout uživatelům na dálku pomoc při řešení problémů.

CS24

Díky tomu, že Windows Intune jako cloudová služba nevyžaduje investice do serverové infrastruktury, lze ji nasadit a začít využívat okamžitě.

Pro zákazníky či partnerské společnosti, které si chtějí novou službu Windows Intune otestovat, je k dispozici třicetidenní zkušební verze. Tu mohou využít ke správě až 25 počítačů. Plná verze Windows Intune umožňuje prostřednictvím jediného účtu spravovat až 20 tisíc počítačů.