Hlavní navigace

Acer představil multifunkční monitor s Androidem

7. 3. 2013

Sdílet

 Autor: © WaD - Fotolia.com
Zařízení používá vlastní procesor a po připojení k notebooku je na něm možné zobrazit také operační systémy Windows a Mac OS X.

Acer DA220HQLDA220HQL, jak zní oficiální název nového produktu, svými rozměry připomíná přerostlý tablet s Androidem. 21,5palcový dotykový displej s rozlišením 1920x1080 pixelů byste však rozhodně nikam nosit nechtěli.

To proto, že All-in-One displej váží 4,8 kilogramu a jeho součástí není žádná baterie, takže musí být neustále připojen do sítě.

Jak na veletrhu Cebit prozradil mluvčí společnosti, Acer pro nové zařízení počítá se třemi hlavními oblastmi využití.

V první řadě půjde o informační kiosky. Při opření displeje o vestavěný stojan v úhlu 75 stupňů lze zařízení použít k surfování na webu nebo k přehrávání videa. Při sklopení do úhlu 20 stupňů se zase displej chová jako obří tablet, který může uživatel ovládat delší dobu bez obav z tíživého pocitu v pažích, který je typický pro klasické tablety. Třetí variantou je propojení displeje přes konektor micro HDMI s notebookem a následné promítání obrazu s možností dotykového ovládání.

Kromě HDMI je displej vybaven také portem pro Ethernet, třemi porty pro USB, bezdrátovými technologiemi 802.11 b/g/n Wi-Fi a Bluetooth 2.1, 1,2Mpx kamerou, stereo reproduktory a slotem pro karty Micro SD s kapacitou až 32 GB.

Přímo v displeji je pak umístěn 1GHz dvoujádrový procesor ARM s 1 GB RAM a 8 GB ROM. Zařízení používá operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich, jehož rozhraní Acer obohatil o vlastní nástroje. Tím hlavním je Acer Ring usnadňující přístup k prohlížeči, galerii nastavení a jiným funkcím. Další aplikace mohou být do zařízení přidány z oficiálního obchodu pro Android.

Displej půjde do prodeje již v tomto měsíci, a to v Německu, Francii, skandinávských zemích a Velké Británii. Jeho pořizovací cena by se měla v přepočtu pohybovat kolem 10 tisíc korun.

Byl pro vás článek přínosný?