Hlavní navigace

Externí harddisk s gigantickou kapacitou 10 TB představil Verbatim

25. 5. 2017

Sdílet

 Autor: Verbatim
Harddisky Store 'n' Save USB 3.0 10TB Desktop a Store ’n’ Go 5TB Portable uvádí na trh firma Verbatim. Podle ní jde o modely vybavené dosud nejvyšší kapacitou ve své třídě.

V případě prvního modelu nabízí deset terabajtů dostatek prostoru pro uložení až 400 Blu-ray filmů, 4,5 milionů fotografií nebo 2,5 milionu hudebních skladeb, což  podle výrobce více než dostačuje potřebám moderní domácnosti.

S nástupem 4K videa a exponenciálním nárůstem tvorby dat zde prý však bude vždy existovat požadavek na větší a větší úložiště.

S úložištěm Store 'n' Save jde navíc zálohovat všechna data na jednu jednotku, což je praktičtější než používat více různých zařízení.

Disk může pracovat v operačních systémech Windows a Mac OS, a uživatelé mohou snadno naplánovat a uspořádat zálohy pro své soubory pomocí programu Nero Backup, který je již v ceně. Má také tlačítko pro zapnutí/vypnutí, které usnadňuje zapnutí disku pouze v případě potřeby.

Stolní disk je k dispozici za doporučenou maloobchodní cenou výrobce ve výši 16 990Kč. Další kapacity v sortimentu Store 'n' Save jsou nastaveny na 2 699 Kč za verzi 2 TB až 8 699 Kč za 8 TB model.

příloha_ovladnete_sva_data

Store ’n’ Go 5TB USB3.0 Portable váží 238 g a měří 119 mm x 81 mm x 20 mm. Je tzv. USB plug 'n' play, což znamená, že nevyžaduje žádné dodatečné napájecí kabely a lze ho použít v operačních systémech Windows a Mac OS. Uživatelé mohou využívat také software Nero Backup, který je přiložen a umožňuje naplánovat a organizovat zálohy dat.

Novinka má doporučenou maloobchodní cenu výrobce 7 999 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?