Hlavní navigace

Google Glass dostanou nový desing od výrobce luxusních brýlí Luxottica

27. 4. 2015

Sdílet

 Autor: © Google
Google na vývoji nového modelu high-tech brýlí Google Glass spolupracuje s italskou společností Luxottica, která je vlastníkem řady známých značek včetně Ray-Ban nebo Oakley.

Spolupráci s Googlem na vývoji Glass v pátek v italském Milánu potvrdil jeden ze dvou CEO Luxotticy Massimo Vian s tím, že design druhé verze Google Glass se bude v mnohém lišit. Podrobnější informace včetně data vydání však Vian odmítl zveřejnit.

Google představil Glass v roce 2013, přičemž brýle se ihned staly populárními mezi technologickými nadšenci. Kvůli své vysoké cenovce (1500 dolarů) se však mezi běžné uživatele nikdy nerozšířily. Řada restaurací, kaváren, barů a dalších míst v USA navíc používání Glass zakázala kvůli obavám z porušování soukromí svých zákazníků.

Google však v potenciál svých brýlí věří i nadále – podle jeho představitelů je pouze třeba je předělat. Nutno podotknout, že i když byl prodej Glass běžným uživatelům na počátku tohoto roku ukončen, Google prototyp svých brýlí i nadále nabízí firmám.

Google se s Luxotticou, jejíž designéři mají přispět k tomu, aby brýle byly stylovější, spojil v minulém roce. Podle listu Wall Street Journal Vian nedávno odcestoval do Kalifornie, aby se setkal s novým týmem, který na druhé verzi Glass pracuje.

Nový tým vývojářů vznikl v lednu a dohlíží na něj bývalý šéf společnosti Nest Tony Fadell. Jak před několika měsíci prohlásil šéf Googlu Eric Schmidt, Fadell dostal za úkol „připravit Glass pro běžné uživatele.“

Bývalá šéfka vývoje Glass Ivy Rossová v lednu uvedla, že nová verze zařízení bude levnější, její baterie déle vydrží a svým uživatelům nabídne lepší kvalitu zvuku a lepší displej. Google se také snaží o to, aby nové zařízení vypadalo více jako běžné brýle.

příloha_ovladnete_sva_data

Společnost Luxottica, která je jedním z největších výrobců brýlí na světě, podle listu Wall Street Journal spoluprcuje také na vývoji blíže nespecifikovaného zařízení, jež se na trhu objeví v únoru či březnu příštího roku, s firmou Intel.

Mluvčí Googlu na dotaz Wall Street Journal pouze uvedla, že „vývojářský tým pracuje na nové verzi produktu,“ avšak odmítla poskytnout bližší informace. 

Byl pro vás článek přínosný?