Hlavní navigace

HP pro velký zájem vyrobí další tablety TouchPad

31. 8. 2011

Sdílet

V reakci na extrémně vysokou poptávku hodlá HP vyrábět tablety TouchPad až do 31. října.

Mark Budgell, mluvčí společnosti HP, k tomu říká, že navzdory původnímu ohlášení o ukončení výroby zařízení s WebOS, se jeho firma rozhodla vzhledem k nenaplněné poptávce pokračovat s výrobou tabletů TouchPad. O ty se strhla doslova bitva poté, co byla cena snížena na 99 dolarů za 16 GB verzi (a 149 dolarů za 32 GB), tedy na zlomek původní ceny. Více informací najdete v článku HP vyprodává svoje tablety prakticky „zadarmo“.

Nově vyrobené tablety TouchPad by se měly dostat do prodeje během několika týdnů. Budgell tvrdí, že bude vyrobeno jen omezené množství, i když nespecifikoval kolik přesně a produkce bude definitivně ukončena ke čtvrtému fiskálnímu kvartálu HP, který končí 31. října. Budgell také nepotvrdil, zda nově vyrobené tablety budou dále nabízeny za dřívější výprodejovou cenu, která byla i pod výrobními náklady.

I když HP slibuje, že bude operační systém WebOS i nadále podporovat, řada komentátorů se bojí že tato podpora nebude již dostatečně kvalitní a že v budoucnu skončí. Také vývojáři tvořící aplikace pro WebOS již v řadě případů přecházejí ke konkurenci. Řešením pro uživatele může být instalace Androidu na TouchPad od HP v rámci neoficiálního projektu TouchDroid, díky čemuž lze získat bezkonkurenčně nejlevnější značkový tablet s Androidem na trhu.

Byl pro vás článek přínosný?