Hlavní navigace

iPhone 5 prý bude v září a s novým LED bleskem

19. 6. 2011

Sdílet

Podle „zaručených“ informací by se měl další iPhone dostat na trh v průběhu září. Na svět se navíc dostaly i další technické specifikace.

Podle agentury Reuters je téměř jisté, že k zahájení výroby pátého iPhonu dojde na přelomu července a srpna. Někdy během září pak Apple spustí i jeho prodej. V Reuters se přitom odvolávají na tři dobře informované zdroje, které ještě prozradily, že iPhone 5 bude mít také rychlejší procesor. To na druhou stranu není nic, co by se nedalo přepokládat. S další zaručenou informací ohledně data vydání přišel také magazín Beatweek, který byl na rozdíl od Reuters mnohem konkrétnější. Na trh se prý iPhone 5 dostane někdy po 13. září. To proto, že „Apple tradičně pořádá tiskové konference v druhé zářijové úterý.“

Kromě data vydání se také živě spekulovalo o technických specifikacích dalšího iPhonu. Podle serveru AppleInsider bude iPhone 5 vybaven kamerou s LED bleskem, která však bude vyrobená od jiného výrobce než kamera iPhonu 4. AppleInsider na to přišel tak, že Apple v posledních dvou měsících snížil objem objednávek LED komponent Philips. A protože Philips tyto komponenty dodává do iPhonu 4, znamená to, že iPhone 5 bude mít jiný LED blesk. Jednoduchá logika.

O fotoaparátu se zmiňují také na webu Electronista. iPhone 5 bude podle nich opatřen osmimegapixelovým CMOS senzorem od společnosti OmniVision, který má být „mnohem citlivější než kdy v minulosti.“ V tomto tvrzení se ale rozchází s AppleInsiderem, který je si jistý tím, že Apple zůstane věrný pěti megapixelům. K této variantě se přiklání také server ArsTechnica.

Největší terno ale v tomto týdnu udělal web 9to5Mac. Ten obdržel od vývojářské firmy SpeechTrans několik obrázků, na jejichž základě usoudil, že iPhone 5 bude mít 4palcový displej místo současného 3,5palcového. Shodou okolností se v SpeechTrans zabývají překládáním textu/řeči do jiných jazyků. Podle autorů stránek VentureBeat totiž iPhone 5 umožní ovládání pomocí řeči a stejně jako SpeechTrans pro to Apple použije nástroje společnosti Nuance.

Byl pro vás článek přínosný?