Hlavní navigace

iPhone 6 by mohl mít kabel s oboustranným USB

19. 8. 2014

Sdílet

 Autor:
Apple by podle všeho mohl vydat další verzi svého iPhonu a iPadu s novým konektorem USB, který lze do počítače či nabíječky zapojit oboustranně.

Díky novému typu kabelu by již nebylo nutné při zapojování USB zkoumat, ze které strany je třeba jej zapojit. Organizace USB Promotor Group, která dohlíží na standardy USB, nedávno představila novou verzi oboustranného USB s označením „type C“. Nové USB však není zpětně kompatibilní se současnými porty USB. Apple si již v roce 2013 podalo přihlášku na patent, která popisuje „oboustranně orientované konektory USB“, které lze zapojit do jakéhokoli standardního portu USB, díky čemuž se „sníží potenciální riziko poškození konektoru USB a frustrace uživatelů při hledání té správné strany.“

Na internetu se nyní objevily obrázky s oboustranným USB kabelem Lightning u iPhonu 6. Obrázky nového kabelu o víkendu zveřejnil Sonny Dickson, což je muž, který v minulosti zveřejnil velmi přesné detaily o chystaném iPhonu 5S. Není však bohužel jasné, kde se k informaci dostal. Podle analytiků je také možné, že se oboustranné USB objeví až u dalších iPhonů v budoucnu.

příloha_ovladnete_sva_data

Výrobce příslušenství, společnost Buffalo, začala již v roce 2012 prodávat rozbočovač USB s podporou zapojení kabelů USB v jakémkoli směru. Kabel u iPhonu 6 by byl však vůbec prvním, který by podporoval zapojování do jakéhokoli standardního portu USB. I když nový kabel není jistý, podle expertů je pravděpodobné, že opravdu bude představen. Apple totiž před dvěma lety představilo 30-pólový kabel Lightning pro iPhone a iPad, který je taktéž oboustranný. Americká společnost samozřejmě odmítla celou věc komentovat.

 

Byl pro vás článek přínosný?