Hlavní navigace

Mobilní procesory Atom se dočkají nového označení

27. 2. 2015

Sdílet

 Autor: © Intel
Americká společnost Intel se chystá změnit komplikované názvy svých procesorů Atom na přívětivější jména, které si lidé lépe zapamatují.

V roce 2007 Intel změnil označení svých procesorů Pentium na novou řadu „Core“ a nyní se změn dočkají i procesory Atom. Intel podle všeho využije podobné rozlišování, jaké použil u řady procesorů s označením „i“.

Americká společnost na svém webu uvedla, že procesory řady Atom nově rozdělí do tří skupin podle toho, pro která zařízení mají být určeny - tedy pro tablety, phablety nebo smartphony.

Intel měl ve zvyku označovat své procesory názvy jako „Z3735G“ nebo „S1289“. Taková pojmenování si uživatelé mohou samozřejmě jen stěží zapamatovat. Nově proto řady mobilních procesorů mají být označeny jako x3, x5 a x7 s tím, že řada x7 nabídne nejvyšší výkon.

příloha_ovladnete_sva_data

Je velmi pravděpodobné, že název x3 bude určen pro procesory Atom používané u smartpohnů, které nesou kódové označení Sophia, zatímco názvy Atom x5 a x7 budou určeny pro procesory Cherry Trail využívané u tabletů.

Není zatím jasné, kdy k přejmenování procesorů Atom oficiálně dojde, avšak očekává se, že by se tak mohlo stát již příští týden na Světovém mobilním kongresu v Barceloně.

Byl pro vás článek přínosný?